keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Huhtikuun sukat

Koska maaliskuun sukkien neulominen jäi ihan kuukauden loppuun, päätin neuloa huhtikuun sukat heti kuukauden alussa, vaan pääsihän se tämäkin kuukausi livahtamaan puoliväliin ennen kuin nämä tänne blogiin sain. Huhtikuun mallina sukkakalenterissa oli houkuttelevat Suklaajoki -sukat. Koska lankavarastostani ei kuitenkaan sopivaa ruskeaa lankaa löytynyt, neuloin Marttojen juhlavuoden sinisellä 7 veikalla; Joki-sukat.
Mallikuvio tulisi paremmin esille, mikäli sukkien sisällä olisi hieman isommat jalat, mutta minulla ei nyt ollut käytettävissä kuin nämä omani.
Jälleen kerran kaunis ja mukava malli neuloa, mielenkiintoinen, mutta riittävän helppo, käännösten kanssa sai kyllä olla tarkkana, että joki pysyi vapaasti virtaavana, eikä alkanut kieputtaa palmikkoa kesken matkan. Sukat neulottiin peilikuviksi, mikä oli hyvä juttu, mutta mikä parasta, niitä voi silti käyttää kummassa jalassa vaan. En neulonut sukkiin ohjeen mukaista käänteistä vahvistettua kantapäätä, enkä lukenut kärkikavennusohjetta, tein kuitenkin leveän nauhakavennuksen, koska se mielestäni sopi hyvin tähän malliin. Lankaa näihin koon 38/39 sukkiin kului 109 g.

6 kommenttia: