sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Palmikkotunika

 
Maaliskuun loppupuolella aloitin Saumatonta neulontaa - kirjan palmikkotunikan neulomisen, tarkoituksenani oli neuloa siitä ohjeen mukaista pidempi; mekko. Toisin kävi, sovittaessani sitä ensimmäisen kerran, melko myöhäisessä vaiheessa, totesin, ettei malli toimi mekkona, ainakaan minulle, ja valitsemastani langasta ja valitsemassani koossa. Neuloinkin sitten puserosta ohjeen mukaista lyhyemmän, juuri sen pituisen, mihin kaksi vyyhtiä lankaa riitti. Hieman harmittavasti käyttämissäni vyyhdeissä oli havaittavissa selvä sävyero, vaikka ne olivat samaa erää. Eipä tullut mieleeni, että saman erän vyyhdit voisivat olla näin selvästi eri väriset. Mutta en anna sen häiritä sen enempää, sillä muuten puserosta tuli aivan ihana!


Neuloin siis tämän ihanan kesäpuseroni ohjeen pienimmän koon mukaan 4 mm:n pyöröpuikoilla BC Garn Soft Silk -langasta, jota kului 209 grammaa. Olen oikein tyytyväinen tähän puseroon, tätä oli mukava neuloa, palmikoita riitti käänneltäväksi sinne ja tänne, joten tylsistyä ei todellakaan ehtinyt. Ja puserohan siis neulottiin ylhäältä alas täysin saumattomasti! Ohje oli hyvä ja selkeä, tykkään neuloa ruutupiirrosten mukaan. Joitakin pienen pieniä muutoksia tein käyttämäni langan vuoksi. Ohjeen tunika on neulottu merinovillasta, ja siinä tällaiset palmikkokuviot ovatkin todella edukseen, mutta toimivat mielestäni oikein hyvin myös tällä bourettesilkkilangalla. Reunimmaiset palmikkoni kiertävät eri suuntaan kuin ohjeessa, virhe, jonka huomasin heti kerroksen lopussa, mutta en viitsinyt purkaa, koska mielestäni ovat ihan yhtä hyvät näinkin päin.


Tämän puseron myötä lankalaihiksen kahden kilon tavoitekin täyttyi, lankavarastoni on laihtunut 2053 grammaa vuoden alusta. Ja koska lankavarastollani on varaa laihtua vielä paljon lisää, vuodesta on vielä reilut kaksi kolmasosaa jäljellä, ja lankapaaston ansiosta tänne ei ainakaan reiluun puoleentoista kuukauteen tule yhtään lankaa lisää, olen päättänyt tuplata tavoitteeni. Siis aion vuoden loppuun mennessä laihduttaa lankavarastoani vielä kaksi kiloa lisää, yhteensä 4 kiloa.

10 kommenttia:

 1. Hieno siitä tuli ja lankojen sävyeroa ei varmaan huomaa kukaan muu kuin sinä itse. Kiva palmikkomalli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina! Toivotaan, että olet oikeassa eikä lankojen sävyero ole niin silmiinpistävä kuin minusta näyttää :)

   Poista
 2. Ihana! Enkä huomaa tuosta kuvasta sävyeroa ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos satunNainen Paula! Lanka on tosiaan aivan upeaa. :)

   Poista