torstai 11. kesäkuuta 2015

Elsa

Kämmekkäät tähän kesäisen kylmään säähän ;)


Helga -kämmekkäiden valmistuttua ei tarvinnut kuin kääntää sivua, ja löysin seuraavan mallin neulottavakseni Käsineitä kesästä talveen -kirjasta. Heti ensimmäistä kertaa kirjaa selattuani tiesin neulovani siitä ainakin nämä mallit. Kirjassa on kyllä paljon muitakin ihania malleja, ja toivottavasti myöhemmin tulee sitten muitakin neulottua. Kirjaston kirja täytyi palauttaa, mutta ostin sitten tämän omaksikin.


Neuloin Elsani vihreästä (kuvissa värit taas vähän mitä sattuu) Punta Yarnsin Punta Lace solid langasta, jota minulla sattui olemaan yksi vyyhti. Näihin kului vain 18 grammaa lankaa. Neuloin 2 mm:n puisilla sukkapuikoilla. Etenivät oikein joutuisasti, vaikka aina välillä neuloin muutakin, kunnes unohtuivat lähes valmiina (toisesta kämmekkäästä puuttui peukalo) keskeneräisten laatikkoon. Sieltä ne sitten bongasin kuun vaihteessa ja tein samantien valmiiksi.

Tässä kuvassa väri ehkä lähimpänä oikeaa.

Ai niin, kyllähän minä tälläkin kertaa hieman omiani sovelsin. Juu, en siis tietenkään neulonut mitään mallitilkkuja tai tarkistanut mitään tiheyksiä tai vastaavia, kokeilin vaan omaan käteen sopivuutta. Lanka ei ollut samaa kuin ohjeessa, mutta aika lailla mielestäni vastaavaa. Käyttämäni puikot olivat ohuemmat kuin ohjeessa, alunperin tarkoituksenani oli vaihtaa puikot paksumpiin pitsineuleeseen, mutta unohdin, ja hyvä niin, näistä tuli juuri sopivat käsiini. Pituuteen lisäsin puolikkaan mallikerran, kun näytti siltä, että jäävät muuten vähän turhan lyhyiksi, mutta olisin voinut lisätä pituutta ehkä vähän vähemmän.


Kiva näitä oli neuloa, oikein ihanan pehmeiltä (ja mukavan lämpimiltä) tuntuu käsissä ja kauniiltakin tuo pitsi näyttää, mutta kyllä minä silti toivon kesän tästä lämpenevän niin, että jäävät kesällä käyttämättä :)

6 kommenttia:

 1. Kauniit lehtikuviot, nuo kuuluukin tehdä juuri vihreästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tuota lehtikuviota voisi kyllä käyttää johonkin muuhunkin on sen verran kiva. Ja juu, vihreäthän niiden lehtien pitää olla :) en kyllä yhtään muista mitä varten olin tuon langan alunperin ostanut :)

   Poista
 2. Ihanat kämmekkäät. Vielä ainakin ovat tarpeelliset, mutta toivottavasti sää pian lämpenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Toivotaan tosiaan, että se sää tästä pian lämpenisi

   Poista
 3. Kaunis väri ja malli kesäkäyttöön :-) toivottavasti ei siellä enää kauan tarvita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina! Olisin kyllä erittäin tyytyväinen, jos täällä edes kesällä pärjäisi ilman villaisia kädenlämmittimiä ;) sääennustukset ei kyllä valitettavasti oikein lupaa hyvää, mutta toivotaan parasta

   Poista