sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Miette

 

Tänään päätin sitten räpsiä kuvat valmistuneista neuleistani tuossa takapihalla, että saan niitä vihdoin täällä blogissakin esiteltyä. Ensimmäisenä esittelen Mietten, koska nämä kuvat onnistuivat parhaiten. (Kuvittelen vielä, että mahdollisesti saisin otettua niistä muista töistä uusia parempia kuvia) Tämähän tuli neulottua jo huhtikuussa, napit eivät vaan osanneet itse ommella itseään paikoilleen, joten lopulta valmistui vasta juuri toukokuun vaihtuessa kesäkuuksi. Kyseessä on siis Andi Satterlundin suunnittelema villatakki tai neuletakki, tämä ei siis ole villaa ;) Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. Tätä ohjetta voin kyllä ehdottomasti suositella; selkeästi ja hyvin kirjoitettu, ja kaunis ja hyvin päälle istuva lopputulos! Tässä ohjeessa ei ollut sitä turhaa toistoakaan, mikä minua hieman häiritsi viimeksi saman suunnitelijan ohjeella neuloessani. Arvostan todella, että joku osaa ja jaksaa tehdä tällaisia huippuohjeita! Ja, että antaa ilmaiseksi meidän muiden neulojien käyttöön!
 

Tämä takki neulottiin yhtenä kappaleena ylhäältä pääntieltä alaspäin, lopuksi poimittiin silmukat ja neulottiin nappilistat ja pääntien joustinneule, mutta yhtään saumaa ei tarvinnut ommella. Pikaisten summittaisten päässälaskutoimitusten perusteella päättelin saavani itselleni juuri sopivan neuletakin valitsemalla ohjeen pienimmän koon ja hieman ohjeen mukaista ohuemman langan. Käyttämäni lanka oli siis valkoinen Gjestalin Føn, jota minulla oli 8 kerää eikä kyseinen bambupuuvillasekoitelanka (70%bambua, 30% puuvillaa) ole enää tuotannossa. Minulla oli kyllä samaa lankaa toista väriä, koska alunperin olin suunnitellut neulovani raidallisen neuletakin niistä. Tästä takista halusin kuitenkin yksivärisen ja pitkähihaisen, lisäksi toivoin saavani siitä hieman pidemmän ja leveämmän helmasta.


Neuloin täysin ohjeen mukaan riville 80 asti, sen jälkeen toistin rivit 70-80, kuten ohjeessa neuvotaan, mikäli haluaa takista pidemmän. Tässä välissä neuloin hihat valmiiksi, koska halusin niistä ehdottomasti täyspitkät, vilukissa kun olen. Joustinneuletta neuloin hihansuihin vain neljä kerrosta, koska halusin helmaankin vain muutaman kerroksen joustinneuletta. Hihat neulottuani arvioin langan riittävän suunnitelmani mukaisen helman neulomiseen, joten neuloin kerrokset 70-80 vielä uudestaan niin, että ensimmäisellä ja neljännellä kerroksella tein lisäykset kahdeksassa kohdassa. Sitten jatkoin ohjeen mukaan loppuun asti, paitsi että neuloin vain 5 kerrosta joustinneuletta. Nappilistoja varten poimin sopivaksi katsomani määrän silmukoita ja tein napinlävet sopivin välein. Pääntielle neuloin yhden ylimääräisen kerroksen joustinneuletta.

Neuloin takin 5 mm:n pyöröillä, lukuunottamatta hihoja, joissa käytin sukkapuikkoja ja nappilistojen ja pääntien joustinneuleita, jotka neuloin 4 mm:n pyöröillä. Niin, sitä lankaa kului 403g, ja jäljelle jäi parin gramman nöttönen eli onneksi sattuivat olemaan hieman reiluja nämä kerät. Viimeisessä kuvassa näkyykin sitten myös viimeisin valmistunut eli kesämekkoni, mutta siitä sitten lisää myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki, juuri sellaisena, pitemmänhelmaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Tämä on kyllä juuri sopivan pituinen :)

   Poista
 2. Upea! Ja tuo valkoinen väri on tässä mallissa tosi kaunis,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina! Nyt sain sen valkoisen villatakkini :)

   Poista