maanantai 28. syyskuuta 2015

Huivileikkiä torkkupeitolla

Ostin Veera Välimäen Huivileikki -kirjan kesäkuun alussa, kun se oli tarjouksessa. Olin nähnyt useissa blogeissa useita kirjan huivimalleja neulottuina, eikä mikään ollut erityisemmin sytyttänyt. paljon ainaoikeaa ja muuta sellaista tooosi tylsää neulottavaa. Epäilinkin, että tulenko koskaan neulomaan yhtäkään kirjan huiveista, ja ostinkin kirjan pääasiassa kauniiden kuvien ja muutenkin silmääni miellyttävän ulkoasun vuoksi; sellaiseksi selailu- ja haaveilukirjaksi.


Saatuani kirjan käsiini selailinkin sitä ahkerasti, mutta yllätyksekseni löysin siitä myös monta mielenkiintoiselta vaikuttavaa mallia. Onhan niissä paljon sitä ainaoikeaa, mutta moni huivi on muodoltaan erikoinen ja siksi mielenkiintoinen, ja löytyi sieltä myös erilaisia pintaneuleita ja jopa pitsiä, ja herkullisia värejä. Jos minulla ei olisi nyt niin montaa keskeneräistä työtä (KyJyjä) tekeillä, laittaisin heti jonkun kirjan huiveista puikoille.


Kesäkuussa aloin neuloa torkkupeittoa kirjan ohjeella. Heti nähdessäni neliönmuotoisen Aalto -huivin, päätin neuloa kyseisellä mallilla itselleni peiton puuvillalangasta. Huivin keskiosa on neulottu ohjeen mukaan, aaltokuviota jatkoin pidempään (ja neuloin joka toisen krs:n punaisella ja joka toisen vaalealla) ja joustinneulereunusta (pun. ja joka 4.krs l.valk), jatkoin niin pitkään kuin lankaa riitti. Yritin kovasti saada neulottua tämän valmiiksi ennen KyJyn alkua, ja melkein sainkin, mutta langanpäitä en meinannut saada millään pääteltyä. Ja ehtihän tämä jo olla käytössäkin aika kauan ennen kuin sain aikaiseksi pingottaa ja kuvata sen.


Tämä on aivan ihanan pehmeä ja mukava torkkupeitto, ja kokoakin on ihan kivasti, noin 160 cm x 160 cm. Lankaa kului yhteensä noin 915 grammaa. Langat löytyivät jälleen pohjattomasta lankavarastostani. Punainen lanka on Sublime Soya Cottonia, jota kului 10 kerää viimeistä metriä myöten. Keskustan beige lanka oli Sandnes Mandarin Classicia, jota minulla oli noin kerä, minkä jälkeen jatkoin kolmen kerän verran vaaleammalla Schachenmayr Cotton Eco langalla. Joustinneuleessa punaisen kaverina oli luonnonvalkoinen Sandnes Duett.


2 kommenttia:

  1. Kiva idea tehdä huivin ohjeella peitto! Minäkin ostin tuon kirjan. Ihan Veeran mainioden ohjeiden takia. Veera neuloo kaiken "jännästi", niin on mielenkiintoista neuloa. Saa nähdä minkä laitan ensin puikoille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivikki! Olin jo pitempään etsinyt jotain kivaa erilaista peitto-ohjetta, ja tuo huivi tuntui niin sopivalta peitoksi, ja olen kyllä enemmän kuin tyytyväinen. Veeran ohjeissa onkin parasta juuri se erilainen tapa neuloa

      Poista