torstai 24. syyskuuta 2015

Kaksi paria lapasia

 
Yhtenä KyJy -työnä halusin tehdä lapaset, ihan vaan siksi, että en edes muista milloin olen viimeksi neulonut sellaiset. Tammikuussa ostamani Tukuwool -vyyhdit olivat jo kärsimättöminä odotelleet neulottavaksi pääsyä, ja huomasin, että vaatevarastostani puuttui ohuet lapaset, joten sitten piti vain löytää sopiva malli.


Neuloin ensimmäisen lapasparin Korsi kämmekkäiden ohjetta soveltaen 2,25 mm:n pyöröillä, molemmat yhtäaikaa. Peukalot tosin neuloin sukkapuikoilla. Korsi kämmekkäiden ohje oli selkeä ja hyvä, ja todella mukava neulottava. Lapasten kärkikavennukset tein kuvioon sovitettuna leveänä nauhakavennuksena. Lankaa tähän ensimmäiseen lapaspariin kului vain 44 grammaa, joten oli neulottava vielä toinenkin lapaspari, jotta KyJy-työn ehdot täyttyivät.


En tietenkään halunnut neuloa toista lapasparia samalla ohjeella, joten piti etsiä jälleen sopiva ohje. Päädyin taas soveltamaan kämmekäsohjetta lapasien neulomisessa. Kujeillen kämmekkäiden ohje olikin oikein sopiva, selkeä ja hyvä. En tosin vieläkään tiedä, miten nyppyjen 7 silmukan yhteen neulomisen olisi pitänyt onnistua, ei onnistunut minulta, joten otin virkkuukoukun avuksi, ja sain nypyt jotenkin tehdyiksi.


Näissä lapasissa tein kärkikavennukset kuvioon sovitettuna sädekavennuksena, tai jonain sen tapaisena. Myös nämä lapaset neuloin 2,25 mm:n pyöröpuikoilla molemmat yhtä aikaa. Tähän pariin lankaa kului 41 grammaa.


Tämä oli siis KyJy nro 13, jonka aloitin 19.7. ja sain valmiiksi 17.9. Yhteensä lankaa kului 85 grammaa. Molemmat ohjeet löytyvät Ravelrystä ilmaiseksi; Korsi-kämmekkäät ja Kujeillen-kämmekkäät.

6 kommenttia:

 1. Itse teen aina resorin lapasen ranteeseen (ihme jumi), mutta ehdottomasti seuraavat teen ilman.Todella kauniit ja väri on ihanan syksyinen:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A.! Joo, se resori on jotenkin kuulunut aina lapasten ranteeseen, mutta nyt halusin jotain erilaista, ja nämähän ovat paljon paremmat näin :) Väri ja mallit sopivat mielestäni hyvin yhteen, ja kerrankin vuodenaikakin osui kohdalleen ;)

   Poista
 2. Hyvä muistutus, täytyykin ottaa Pupuselle lapaset puikoille, ehkä jo pääsiäiseksi saisin valmista!? Lapaset ovat kompastuskiveni...
  Todella kauniita malleja! Tykkään myös resorittomuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos satunnainen Paula! Jos valitset väriksi tällaisen syksyisen keltaisen niin sopii sitten pääsiäiseenkin ;) Lapasissa on se ongelma, että niihin täytyy tehdä ne peukalotkin ;) viivästyttää valmistumista.

   Poista