tiistai 8. maaliskuuta 2016

Birta villatakkini

 

Jotkut teistä ehkä muistavatkin, että aloitin marraskuussa villatakin neulomisen itselleni Islantilaisia neuleita -kirjan ohjeella (ks. täältä). Veljen villapaitalankojen saapuessa olin saanut tämän oman villatakkini neulottua kaarrokkeen alkuun asti. Välissä neuloin sitten tosiaan veljen villapaidan (ja vähän muutakin), mutta joulupäivinä sain villatakin neulottua steekkaamista vaille valmiiksi. En vaan millään olisi uskaltanut ryhtyä steekkaamaan, joten lopulta valmista tuli vasta tämän vuoden puolella, 4.1. Tai siis en ole vieläkään päättänyt millaisen kiinnityssysteemin siihen laittaisin ja siksi se on jäänyt bloggaamatta, mutta toistaiseksi se on mennyt näin avonaisena.

 

Valitsemani ohje oli nimeltään Birta eli Valo, ja ohjeen mukaan se olisi kuulunut neuloa valkoisella Alafosslopilla, kuviot vaaleanharmaalla ja vaalealla luonnonruskealla. Mutta minä neuloin oman villatakkini Dropsin Andes -langasta, ja pohjaväriksi valitsin kuninkaansinisen (6928), koska minulla oli sitä valmiiksi kotona tarpeeksi. Kuvioväreiksi valitsin luonnonvalkoisen(0100) ja farkunsinisen(6295), koska myös niitä minulta löytyi kotoa. Yhteensä lankaa kului 816g, siitä vajaa 300g oli valkoista ja alle 100g farkunsinistä. Pyöröpuikot oli yksivärisessä osuudessa 6,5:t ja kirjoneuleessa 6:t. Neuloin xs koon, mutta tein takista selvästi pidemmän.


Tämäkin oli mukava ja nopeahko neulottava, vaikka tässä olikin vähän enemmän pidempiä lankajuoksuja ja kolmella langalla neulottavaa kirjoneuletta, jotka molemmat ovat hieman hitaampia ja vähemmän kivoja neulottavia, kuin isän ja veljen villapaidoissa. Niin, ja sitten oli vielä se steekkaaminen, vaikka se periaatteessa onnistuikin, en tykännyt siitä. En ole myöskään täysin tyytyväinen etureunojen ulkonäköön, tosin niissä kyllä sovelsin ihan täysin omiani, kun en halunnut ommella irrallisia kaitaleita niihin, ja kaipasin takkiin hieman lisää leveyttäkin. Mutta silti, steekkaamista en välttämättä kokeile toista kertaa. Luulen, että jatkossa neulon villatakkini tasona. Ajattelisin, että steekkaaminen sopisi parhaiten kokonaan kirjoneuleiseen ohuesta langasta neulottuun takkiin, jollaista minulla ei kuitenkaan ole aikomustakaan neuloa.

17 kommenttia:

 1. Upean näköinen ja taidokkaasti tehty! Millä ihmeen ajalla loihdit näitä todella hienoja neuleita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina :) Tämänhän tein pääasiassa marraskuussa, mitäpä muuta sitä pimeinä ja kylminä talvi-iltoina tekisi kuin neuloisi ;) ja lankahan on tosi paksua

   Poista
 2. Hieno villatakki ja lämpimän näköinen. Itse olen tehnyt kauan kauan sitten steekkaamalla kaksi neuletakkia. (En kylläkään tiennyt sillon tuon tekemisen nimeä.) Mulle ei oo jääny "kauhukuvia" siitä ja voisin tehä uudestaankin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johku, on kyllä riittävän lämmin ulkona pikkupakkasella ihan tuollaisena avonaisenakin :) Lueskelin muidenkin kokemuksia steekkauksesta, ja huomasin olevani vähemmistössä, useimmat pitivät sitä kätevänä ja hyvänä, vaikka olisivat etukäteen kauhistelleetkin leikkaamista ;)

   Poista
 3. Aivan ihana <3 Tämän takin näkeminen aiheutti kyllä itsellekin taas poltteen islantilaisneuleisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nenni <3 Suosittelen, islantilaisneuleet on ihania :)

   Poista
 4. Aivan ihana villatakki ja sievät värit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi, tykkään itsekin väreistä, yllättävänkin hieno tuli, kun värit valitsin sillä perusteella mitä itseltä löytyi valmiina :)

   Poista
 5. Ihana villatakki? Mistä tuon ohjeen voi ostaa?

  VastaaPoista