sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Strýta, villapaita veljelle

Vielä on monta viime vuonna valmistunutta neuletta bloggaamatta. Yhdelle veljistäni neuloin joululahjaksi villapaidan, johon hän tosin itse osti langat ;) Villapaidan mallin veli valitsi kirjasta Islantilaisia neuleita. Mallin nimi on Srýta, suomeksi Vuorenhuippu. Langaksi valitsimme Dropsin Andesin saatavuuden ja hinnan takia.

Kuva: Lauri
Neuloin puseron 6mm:n pyöröpuikoilla, paitsi joustinneuleet 5 millisillä. Veljen mittojen mukaan neulotun puseron silmukkamäärät otin M koosta, pituusmitat XXL-koosta. Hihoista tein tosin hieman kapeammat eli neuloin vähemmän lisäyksiä. Koska hihoissa oli vähemmän silmukoita kuin ohjeessa,  jouduin tekemään hieman omia muutoksia hihojen ja vartalon yhdistämisvaiheessa, jotta kuviot täsmäsivät ja hartioille oli riittävästi tilaa. Tässä on mm. 8 kainalosilmukkaa 10 sijaan, ja aloitin kaarrokken kavennukset myöhemmin kuin ohjeessa.

Kuva: Lauri
Lankaa kului yhteensä 960 grammaa; vaaleanharmaata(9020) vajaa 7 kerää, harmaata(9015) reilu 1 kerä ja tummanharmaata(0519) 2 kerää. Tummanharmaa itse asiassa loppui pikkuisen kesken, joten  kauluksessa on joustinneuletta vain 2 cm:ä 3:n sijaan.

Kuva: Lauri
 En ole koskaan aikaisemmin neulonut mitään näin isoa kenellekään toiselle, mutta hyvinhän se sujui. Muutama sovitus matkan varrella, ja sopiva tuli. Veli oli ilmeisen tyytyväinen villapaitaansa. Ja omasta mielestänikin se onnistui tosi hyvin, mutta erityisen onnellinen olen siitä, että paita on veljelle niin mieleinen. Paita on todella paksu ja lämmin, mikä veljen mielestä oli ehdottomasti hyvä asia, onhan hän samanlainen vilukissa kuin minäkin. (Itse hieman etukäteen pelkäsin, että on liian paksu ja kuuma, mutta veljellä oli tämä paita päällä joulun aikaan isän luona sisälläkin melkein koko ajan, ja vain muutaman kerran joutui riisumaan, kun tuli liian lämmin)

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat siis toisen veljeni Laurin ottamia (kuten edellisen postauksen kuvakin). Ja Flickristähän, täältä, löytyy muita hänen upeita kuviaan; maisemia, kissoja ym. luontokuvia.

3 kommenttia:

 1. Oijoi, mikä paita täällä onkaan! Hieno! Ja hauska tuon pipon kanssa, sopivat yhteen. Jaksaisikohan sitä tikutella omalle siipalle tuommoisen, mokoma kun ei ole ihan niitä pienimpiä miehiä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Pipon neuloin villapaidasta ylijääneestä langasta, vielä pitäisi tehdä veljelle lapaset, niihin piti kyllä ostaa lisää lankaa :)

   Suosittelen, ehdottomasti neulot miehellesi tällaisen, ei se niin iso homma ole kuin etukäteen luulisi, kun lanka on paksua :)

   Poista
 2. Oijoi, mikä paita täällä onkaan! Hieno! Ja hauska tuon pipon kanssa, sopivat yhteen. Jaksaisikohan sitä tikutella omalle siipalle tuommoisen, mokoma kun ei ole ihan niitä pienimpiä miehiä.;)

  VastaaPoista