keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Heikun keikun takki

 
"Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun"...  Nimesin tämän Heikun keikun takiksi kahdesta syystä. Tuo Peppi Pitkätossun laulu alkoi soida mielessäni, kun sain tämän takin valmiiksi. Ja toiseksi tämä takki on Heikun keikun, koska mummuni kutsui minua lapsena Heikuksi. Ja tämä Heikku neuloi nyt takin, joka on vinksin vonksin sähelletty.

Tässä näkyy takaosan ihanan palmikkokuvion lisäksi, sileän neulepinnan ihan järkyttävä epätasaisuus ;)
Varsinaista ohjetta minulla ei ollut, mutta neuloin tämän samaan tyyliin kuin Armanden. Eli alhaalta ylös yhtenä kappaleena, ja sitten hihat ylhäältä alas, mutta en varsinaisesti käyttänyt ohjetta muuten. Sopivan silmukkamäärän laskin/arvioin, koska halusin takkiini palmikkokuvioita, jotka otin Saumatonta neulontaa -kirjan palmikkotakista. Takana leveämpi palmikkokuvio, ja etukappaleissa kapeammat palmikot.

 

Neuloin takin täyspuuvillaisesta Rowan Chenille -langasta, jota tähän kului 435 g. Ja tästä langasta en kyllä tule neulomaan enää uudestaan (paitsi, että minulle jäi tätä lankaa 1 kerä, josta voisin tehdä vaikka jonkun ihanan pehmeän pehmolelun, ellei joku halua ostaa sitä kerää minulta :) En nimittäin ole varmaan ikinä saanut aikaiseksi niin epätasaista neulepintaa kuin tällä langalla. Minusta lanka oli toisissa kerissä ohuemman tuntuista kuin toisissa ja osa keristä oli ihan hyvin neulottavia ja niistä sai hieman tasaisempaa jälkeä aikaiseksi ja sitten taas osa langoista oli todella hankalaa neulottavaa, ja neulejälki ihan karmeaa. Puikot minulla oli langalle suositellut 3,75 mm, ja puisilla pyöröillä neuloin.

Epätaisaisen neulepinnan lisäksi tässä näkyy ehkä myös se, että neuloin etukappaleiden alaosassa palmikkokuvionkin vähän vinksin vonksin, enkä viitsinyt purkaa, koska huomasin asian sen verran myöhään. Ja toisaalta muutaman kerran purin, kun huomasin sen verran ajoissa virheeni, että viitsin vielä purkaa. Ja huomasin, että purkaessa lanka laihtui, ja kertaalleen puretulla langalla neulottu neulepinta oli vielä entistäkin surkeamman näköistä.

Tämä oli yksi viime syksyisistä KyJy -töistäni, joka ei valmistunut ajoissa. Sain tämän neulottua tammikuussa, mutta se jäi odottamaan sitä, että keksin siihen jonkun kiinnityssysteemin. Olin ajatellut vetoketjua, mutta en ole koskaan ommellut neuleeseen vetoketjua ja ompelukoneeni on hyvin kiukutteleva tapaus niin se jäi. Tämä takki olisi toisaalta sopinut hyvin harjoitteluun, kun se muutenkin on tuollainen vinksin vonksin heikun keikun. Toisaalta tästä tuli sen verran niukka leveydeltään, että se luultavasti toimii paremmin auki tai jollain huivineulalla kiinnitettynä. Ja siitä huolimatta, että se näyttää ihan aloittelijan neulomalta olen käyttänyt sitä kevään ja kesän aikana. (Ja kuten näkyy kuvasinkin sen jo kesällä). Onhan se ainakin mukavan pehmeä ja lämmin. Ja voisin kyllä neuloa uuden tällaisen jostain villalangasta, ja vähän isommalla silmukkamäärällä (tai paksummalla langalla).
KyJy2015 nro 16, Villatakki Rowan Chenille -langasta, aloitettu 8.8. valmis 31.1. langanmenekki 435g.

8 kommenttia:

 1. Hieno! Pakko kommentoida, että pisti nimi silmään, kun itseanikin on Heikuksi kutsuttu ja Peppi on ollut suuri idoli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kommentoit lempinimikaima :) Peppi on ihana!

   Poista
 2. Kuvissa ei epätasaisuus näy, todella kaunis takki! Lankaa ei ole tullut kokeiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi, mutta ihan oikeasti se neulepinta näyttää jonkun ihan aloittelijalapsen neulomalta ;) harmittaa, koska muuten tykkäisin tästä. En tiedä oliko vika minussa, vai langassa, mutta minulle se ei sopinut

   Poista
 3. Ihana takki. Todella kaunis malli ja mikä istuvuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvituulia, tykkään itsekin tästä mallista ja siksi harmittaakin, kun lankavalinta meni nyt pieleen ;)

   Poista
 4. Sievä takki ja parastahan se on käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi, eihän sitä nyt hyvää takkia käyttämättä voi jättää tuollaisen pikkuvian vuoksi ;) Toivon vaan, ettei kukaan hoksaa ajatella, että oon tehnyt sen itse ;)

   Poista