lauantai 8. lokakuuta 2016

Villalegginsit


Minä palelen aina syksyn ensimmäisinä kylminä aamuina niin kovasti, että ajatus talven pakkasista tuntuu ihan mahdottomalta. Tällä viikolla muutamana aamuna oli niin kylmää, että kaivon kaapista nämä kesällä valmistuneet villalegginsini käyttöön. Ja kun lisäksi puin päälleni villamekon, niin ei tarvinnut palella, ihana syksy!


Neuloin nämä Dropsin sivulta löytynyttä ohjetta mukaellen, ks. täältä. Halusin villahousujeni olevan sellaiset, että ne näyttää kivoilta hameen kanssa; sileää neuletta jollain kivalla palmikolla lahkeen sivussa. Sopivan palmikon löysin myös Dropsin sivuilta, täältä. Ja omaan makuuni näistä tulikin oikein kivannäköiset, ja mikä parasta lämpimät, pehmeät ja mukavat päällä.


Neuloin housujen yläosan mustalla Dropsin Baby merinolla. Alussa (=vyötärön joustinneuleessa) minulla oli jonkin verran vähemmän silmukoita kuin ohjeessa ja 2mm:n puikot. Joustinneuleen jälkeen lisäsin silmukoita niin, että minulla oli S koon silmukkamäärä, ja jatkoin neulomista 2,5 mm:n puikoilla. Lahkeissa vaihdoin langan grafiitinharmaaseen Katian Olé Socks Arequipaan, jonka olin ostanut legginsejä/sukkahousuja varten. Mutta jostain syystä olin ostanut sitä vain kaksi kerää eli 200g, joten se ei olisi yksin riittänyt. Arequipa sisältää villan lisäksi 20% sekä alpakkaa että polyamidia. Yhteensä lankaa meni 310g.


Tämä muuten oli JyJy nro 19, Legginsit, aloitettu 7.2. valmiit 17.6. langanmenekki 310g. Ja tällä kerralla onnistuin JyJyssä, sillä nämä valmistuivat ennen juhannusta, ja muut työt olivat valmistuneet jo ennen. Tämän postauksen ensimmäiset kuvatkin on otettu ennen juhannusta, nämä viimeiset nappasin tällä viikolla, kun otin legginsit käyttöön.

 

8 kommenttia:

 1. Nuo jalassa ei takuulla tarvitse palella, upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina, on ihanaa, kun kerrankin ei tarvi palella, vaan voi vaan nauttia kauniista ja kuulaasta syksystä :)

   Poista
 2. Ihanat ja varmasti noilla tarkenee pakkasellakin =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko, nyt voin nauttia pakkasistakin kunnolla, kun ei tarvi palella :)

   Poista
 3. Nämäkin on tosi upeat! Ja kiitos tuosta linkistä Dropsin ohjeeseen, vaikutti sopivalta myös omiin tarpeisiin. :)

  VastaaPoista