torstai 21. elokuuta 2014

Värejä ja raitoja

En oikein tiedä mitä ajattelisin tästä hameesta. Ehkä tiedän sitten, kun taas on pimeää ja kylmää, ja kaipaan taas värejä ja lämpöä. Nyt on vielä niin paljon värejä, lämmintä ja valoa ulkona luonnossa (ja sisällä kämpässäkin), että tämä on ehkä vielä vähän liikaa minulle.


Aloitin tämän tekemisen joskus viime talvena (tai loppusyksystä). Tavalliseen tapaan minulla ei ollut mitään ohjetta, vain lankaa ja ajatus siitä millaisen hameen haluan neuloa itselleni. Minulle oli jäänyt tummanharmaata Drops Alpaca -lankaa jäljelle neulottuani siitä mekon ja ostin lisäksi erivärisiä keriä samaa lankaa. Lilaa ja sinistä lankaa oli kumpaakin yksi kerä, keltaista, vihreää, roosaa ja turkoosia kai kutakin 2 kerää. Lankaa kului yhteensä 493g.


Alkuperäisenä ajatuksenani oli neuloa tummanharmaalle pohjalle raitoja muilla väreillä, mutta neuloinkin vain yläosan 1o 1n joustinneuleen tummanharmaalla ja muuten käytin muita värejä. Nappilistat neuloin ainaoikein ja ensimmäisen keltaisen raidan jälkeen neuloin koko hameen patenttineuletta. Napit ovat kaikki erilaisia. Raidoitusta en suunnitellut mitenkään etukäteen, päätin raitojen värit ja leveydet sitä mukaa, kun tein niitä.


Hameesta tuli todella lämmin ja paksu. Vyötärön joustinneuleesta ei tullut ihan tarpeeksi tiukkaa ja napakkaa, ja hameesta tuli melko painava. Pujottelin kuminauhalankaa joustinneuleeseen nurjalle puolelle, jotta hame pysyy kunnolla päällä.

En ole ihan varma, mutta luultavasti neuloin 2,5mm:n pyöröillä.


Tykkään väreistä, mutta yleensä en halua yhteen vaatteeseen kovin montaa väriä. Aikaisemmin yksivärisyys oli melkeinpä ainoa vaihtoehto, mutta värin valitseminen sitten sitäkin vaikeampaa. Harvoin päädyin kahden (tai jopa kolmen) värin käyttämiseen samassa vaatteessa. Enkä oikeastaan ole kauheasti välittänyt raidoistakaan, ja silloin harvoin kun olen raitoja päätynyt neulomaan, raidat ovat olleet leveitä, ja vain kahta eri väriä. Tähän hameeseen halusin kuitenkin nimenomaan kapeita ja kapeahkoja raitoja useilla eri väreillä. Värien valinta oli yllättävän helppoa, vaikka käytinkin tähän useampaakin sellaista väriä, josta en yksinään olisi tehnyt itselleni mitään. Tykkään lopputuloksesta, mutta osaankohan sitten käyttää näin moniväristä ja pitkää neulehametta, se jää nähtäväksi talven mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti