maanantai 11. elokuuta 2014

Lemmikinsinistä juhlaa

Sininen mekko valmistui viime viikolla ja pääsi käyttöön heti lauantaina. Tässä bourettesilkkisessä mekossa juhlin ystäväni häitä. Päättömät kuvat otettu pikaisesti sisätiloissa ajatuksella, että otan sitten myöhemmin paremmalla ajalla paremmat kuvat, mutta laiska kun olen ja haluan jo päästä esittelemään jotain valmistakin, niin näillä mennään. Olisi vaan ollut kiva saada ulkona otettuja kuvia, ei näissä muuten mitään suurempaa vikaa ole.


Oli siis helteet ja sen verran kuuma, että villalankojen neulominen ei enää oikein tuntunut houkuttelevalta, joten oli aloitettava uusi neule (nin no kaksi) kesäisemmästä langasta. Tykkään mekkojen neulomisesta, nykyään myös niiden käyttämisestä, joten pitihän sitä sitten tänäkin kesänä mekko tehdä. Tein viime kesänä BC Garnin Soft Silk langasta topin, ja jo silloin ajattelin, että tästä langasta haluan joskus tehdä mekon. No nyt tein, ja olen muuten erittäin tyytyväinen. Tästä tuli ehkä jopa parempi kuin osasin ajatellakaan ja se on aivan ihana päällä. Eikä tämän käyttö rajoitu todellakaan pelkkiin kesähelteisiin. Väriksi valikoitui nyt tuo sininen (ss53). Lanka on siis 100% bourettesilkkiä, pehmeää ja eläväpintaista.


Halusin tehdä mekon ylhäältä alas, koska silloin siitä on mielestäni helpompi saada sopivan pituinen (ja toisaalta helman muotoa ja pituutta voi säätää myös käytettävissä olevan lankamäärän mukaan). Garnstudion sivuilta löysin tämän ohjeen ja koska tiheys täsmäsi (tai osui ainakin tarpeeksi lähelle) aloitin ohjeen mukaisesti (koko S), alunperin ajattelin ottaa tästä ohjeesta vain tuon ainaoikean yläosan ja jatkaa siitä sitten oman mieleni mukaan, mutta lopulta nappasin mukaan myös tuon kuvion vyötärölle ja helmaan, en vaan tehnyt kuvioiden välikerroksia. Ainaoikean lopetin kädenteiden kohdalle ja aloin neuloa sileää oikeaa (paitsi kädenteiden kohdilla tein pari kerrosta enemmän ainaoikeaa kuin muualla). Kavennukset tein sivuissa ohjeen mukaisesti, sovitin yläosaa ja aloitin pitsikuvion sopivassa kohdassa. Pitsikuvion jälkeen aloin tehdä lisäyksiä sivuissa niin että sain sopivasti leveyttä. Tein lisäyksiä helman pitsikuvioon asti, mutta jätin lisäysten väliin koko ajan enemmän välikerroksia. Helman päättelin ensin heti pitsin jälkeen ja virkkasin reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita, mutta se tuntui lähtevän hieman rullautumaan. Joten purin ja neuloin tilalle kuusi kerrosta ainaoikeaa. Ompelin etukappaleen kädenteitä neljän silmukan verran kiinni, ja lopuksi virkkasin sekä kädenteiden että pääntien reunaan kerroksen kiinteitä silmukoita, jotta sain niistä huolitellumman näköiset.


Neuloin koko mekon 3 mm:n pyöröillä, tuossa valeainaoikeassa (neulottiin suljettuna neuleena eli joka toinen kerros neulottiin nurin) olisi voinut kyllä olla hyvä käyttää vaikka 2,75:a nurjilla kerroksilla, koska tätä lankaa neuloessa nurjat silmukkani tuntuivat helposti jäävän löysemmiksi kuin oikeat. Lankaa tähän mekkoon kului 292 grammaa, mutta lankaa jäi jäljelle 24 grammaa, joten kolmessa 100:n gramman vyyhdissä oli yhteensä 16 grammaa ylimääräistä :)

Seuraavaksi haluan neuloa tästä langasta neuletakin, värinkin olen jo valinnut, sitä en sitten tiedä milloin sen neulon (jos neulon), mutta nyt on ainakin aika palata aikaisemmin aloitettujen neuleiden pariin, olisikohan jo viilentynyt sen verran, että viitsisin villaisia neuloa, vaikka olisihan se punainen mekkokin... ja aika lailla alkutekijöissään vielä...hmm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti