keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Lankakasojen keskellä

Sitä sadetta ei muuten kauan kestänyt, mutta pengoin silti lankavarastoani. Ja kyllähän sieltä todellakin useampaankin villatakkiin langat löytyisi, toinen juttu on sitten, että kuinka paljon joudun ohjeita soveltamaan.

Tässä ensimmäisessä keossa on Rintalan luomutilan Helmi -villalankaa. (Ensimmäinen linkki vie tilan nettisivulle ja toinen suoraan tilan nettikaupan lankasivulle) Tästä langasta aloitan seuravan villatakkini, mutta joudun kyllä neulomaan mallitilkun tai kaksi, jotta voin päättää neulonko yksin- vai kaksinkertaisella langalla, ja kuinka paljon joudun ohjetta soveltamaan. Edellisen postauksen hupullista takkia tästä ajattelin. Yksinkertaisena tämän tiheys voisi kyllä sopia palmikkotakkiin, joka ohjeessa oli neulottu Dropsin Karisma -langasta, mutta sen neulomista suunnittelin tuosta alla olevasta lankakasasta. Drops Merino Extra Fine -lanka sopisi tiheytensä puolesta ja muutenkin, merinosta tulisi ihanan pehmeä takki, mutta tuota omenanvihreää lankaa ei minulla ole ihan riittävästi, joten muokkaanko ohjetta hieman kapeammaksi helmasta, vai aloitanko näillä ja ostan lisää lankaa, kun nämä loppuu, enkä välitä mahdollisesta sävyerosta, vai?
Viimeisenä kasa punaista Dropsin Brushed Alpaca Silkiä, tätä olikin 6 kerää, eli yksi ylimääräinen. Joten lankoja olisi valmiina, nyt on vielä aikaa hioa suunnitelmia keskeneräisiä neuloessa. En tosin tiedä kuinka kauan enää maltan olla aloittamatta mitään uutta, mutta toivottavasti nyt kuitenkin saisin ensin jotain valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti