keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Puolivuotiskatsaus

Tämän blogin aloittamisesta on kulunut jo puoli vuotta (ihan melkein just), mihin se aika oikein vilahti? Ajattelin, että olisi hyvä aika tehdä pieni tilannekatsaus keskeneräisten neuleideni suhteen. Puoli vuotta sitten keskeneräisiä neuleita oli 13, jos kahta villatakkia, joista puuttui vain napit, jotka ompelin silloin heti, ei lasketa. Lisäksi kesken oli kaksi muuta käsityötä.

Ensimmäiseksi valmistui kaksi huivia, jotka olivatkin odottaneet luvattoman kauan pingottamista ja parin langanpään päättelyä. Sitten valmistui kesäpusero ja sukat. Sitten edistyminen olikin todella hidasta, neuloin vähän ja lähes kaikkia vuorotellen, joten mikään ei valmistunut. Vihdoin heinäkuussa valmistuivat puuvillasukat ja Pilvenpiirtäjä tunika. Lopulta sain valmiiksi myös paksun villatakin, pitkän hameen ja kaulahuivin. 15 keskeneräisestä käsityöstä olen siis puolessa vuodessa saanut valmiiksi vain yhdeksän. Kaksi neulemekkoa, yksi neulepusero ja yksi neuletakki on edelleen kesken. Myös lapaset on koukkuamatta ja krokotiilivirkatun huivin kohtalo päättämättä. Kaksi viimeistä on suunnilleen siinä tilassa, missä ne olivat puoli vuotta sitten ja mohairpusero on edelleen ilman hihoja, mutta muut ovat kyllä edistyneet. Tilanteen puoli vuotta sitten näet täältä.

Alpakkaiseen mekkoon en vielä puoli vuotta sitten tiennyt neulovani raitoja, nyt mekko on jo melkein valmis, ihanaa saada tämä mekko vihdoin käyttöön. Ihan sopivasti

Tämän villatakin valmiiksi saamiseen voi kyllä vieläkin mennä aika paljon aikaa, vielä on paljon neulottavaa ennen kuin tätä pääsen käyttämään, mutta edistystä on kuitenkin koko ajan tapahtunut pikkuhiljaa.

Tässä mekossa ei olisi enää ihan kauhean paljon neulottavaa, kun vaan istuisin alas ja neuloisin, tiestysti sitten vielä se viimeistely, langanpäiden päättely sun muu vie minulla aina kohtuuttoman paljon aikaa.

Vaikka keskeneräiset neuleeni eivät olekaan edistyneet niin nopeasti kuin olisin halunnut, olen tyytyväinen siihen, että tämän puolen vuoden aikana aloittamistani kuudesta uudesta neuleesta vain nämä heinäkuun loppupuolella aloittamani  piiiiitkät  sukat ovat kesken. Kuten näkyy kirjoneuleosuudet on tehtynä, mustalla sitten vaan loppuun asti.
Haluaisin kuitenkin saada nämä keskeneräiset valmiiksi tämän vuoden aikana, joten nyt yritän keskittyä vain näiden neulomiseen. Pyrin välttämään uusien neuleiden aloittamista ennen kuin nämä kaikki loputkin keskeneräiset ovat valmistuneet. Vaikeaa, todella vaikeaa, päässä pyörii nimittäin vaikka kuinka paljon uusia ideoita ja haluaisin aloittaa vaikka mitä uutta. Krokotiilivirkatun huivin aion kylläkin purkaa en tehdä valmiiksi, joten siitä langasta voin aloittaa jonkun uuden työn. Mitäköhän siitä tekisin? Toisaalta nyt on kyllä ihan hyvä vauhti ainakin toistaiseksi näiden vanhojenkin neulomisessa, eikä minkään tekemisessä ole mitään jumitusta tai ongelmaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti