tiistai 23. syyskuuta 2014

Pöllösäärystimet

Nämä säärystimet valmistuivat heti viimeksi esittelemieni sukkien jälkeen, mutta en saanut aikaiseksi kuvata näitä aikaisemmin, joten postaaminen hieman viivästyi. Pöllösukistani tulikin siis pöllösäärystimet.

En tiedä kiinnostaako ketään, mutta kerron nyt kuitenkin, mten siinä näin kävi. Aloitin sukat Pirtin Kehräämön nylon vahvistetusta paksummasta karstalangasta 2o 2n joustinneuleella, jota tein ihan reilun pätkän. Ensin ajattelin, että teen joustinneuleen jälkeen vain yhdet pöllöt, ja teen sukat mummolleni. Mutta sitten aloin epäillä, että pöllöt eivät välttämättä olisikaan mummon mieleen (tai valkoiset sukat). Joten päätinkin tehdä näistä itselleni säärystimet, näin paksuille sukille minulla ei nimittäin ollut tarvetta.

Päätin siis neuloa pöllöjä niin pitkään kuin lankaa riitti. Minulla ei valitettavasti ollut kyseistä lankaa kuin tuo yksi 100 g:n vyyhti, mutta neuloin molempia säärystimiä yhtä aikaa (tai oikeastaan vuorotellen), joten sain molemmista säärystimistä samanlaiset. Lanka ei ihan riittänyt kolmansien pöllöjen loppuun, joten neuloin säärystimien alaosan luonnonvalkoisella 7 veljestä langalla. Painoa näille tuli yhteensä noin 170 grammaa, joten 7 Veljestä lankaa kului noin 70g. Näiden säärystimien kanssa tarkenen talvella hame päällä.

Ohjeen pöllösukkiin löysin siis Mimmin mietteet -blogista, täältä. Näitä oli tosi hauska neuloa, ohje oli juuri sopivan haastava, ei liian helppo eikä liian vaikea ja Mimmin vinkki helmien pujottamiseen oli kätevä. Suunnittelin jopa neulovani lisää pöllösäärystimiä tai -sukkia, vaikka yleensä en neulo samalla ohjeella montaa työtä. Toisaalta olen nytkin törmännyt jo vaikka kuinka moniin houkutteleviin ohjeisiin, joita kiinnostaisi kokeilla seuraavaksi. Saa nähdä, mitä puikoilleni seuraavaksi päätyy, yhtään ei haittaisi, vaikka jonkun aikaa menisikin ennen minkään uuden aloittamista, keskeneräisiä on vielä tekeillä. Jotakin on valmistunutkin, siihen palaan piakkoin.

Jaa, että tarviiko sitä nyt laittaa kuusi kuvaa yksistä säärystimistä, näköjään ;) Yhden virheenkin onnistuin näihin neulomaan, huomasin sen vasta, kun nämä olivat valmiit, joten annoin olla. Taisin kuitenkin vahingossa onnistua kuvaamaan nämä niin, että virhe ei kuvissa näy, en ainakaan itse sitä kuvista löytänyt.
Tykästyin näihin niin, että jäivät jalkaani koko päiväksi, vaikka tarkoitus oli vain ottaa kuvat. Ja suunnittelin jo tekeväni itselleni vielä toisetkin pöllösäärystimet, harmaat. Lanka olisi jo valmiina, aivan ihanaa luomua kainuunharmas -lankaa, mutta helmet on vielä ostamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti