sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hiiri se kissalle takkia ompeli

Ei tullut kissalle takkia, eikä minulle sukkahousuja. Silloin joskus kauan sitten, kun näiden neulomisen aloitin, ajatuksenani oli nimittäin neuloa sukkahousut itselleni, eihän minulla tietenkään mitään ohjetta ollut, tietääkö joku muuten löytyisikö jostain ohje neulottuhin sukkahousuihin aikuiselle? ajatus sukkahousuista nimittäin kummittelee edelleen ajatuksissani. Seuraavan yrityksen kyllä aloitan vyötäröltä, ja voi olla että päädynkin legginsseihin sukkahousujen sijaan, mutta se ajatus jääköön nyt hautumaan. Sopivan pehmeää kutittamatonta, mutta kuitenkin tarpeeksi kestävää lankaakin pitäisi niihin sitten löytää.

Syyskuussa, kun löysin näiden alut kaapistani, ei ajatus näiden neulomisesta sukkahousuiksi enää oikein houkutellut, mutta ajattelin silti neulovani pitkät sukat. Lopulta sitten näiden mitäänsanomattoman väristen ja vain tuon tylsän palmikon neulominen ei sitten innostanutkaan tekemään niistä tuon pidempivartisia. Nämä ovat kyllä värinsä ja mallinsa puolesta erittäin käyttökelpoiset ja tarpeelliset, ihan hyvä omistaa tällaiset neutraalinvärisetkin sukat.

Sukat on neuloin siis varpaista varteen molemmat sukat yhtä aikaa 2mm:n pyöröpuikolla. Neulomisen aloitin kirjastosta lainaamani Melissa Morgan-Oakesin kirjan "Varpaista varteen. Neulo 2 sukkaa kerralla." ohjeita soveltamalla. Mutta nyt, kun jatkoin sukkien neulomista päätinkin neuloa kantapään Missä neuloimme kerran -blogista löytyvällä ohjeella. Kantapäälangan neuloin 16 cm:n päähän varpaista(koska kokoni on 36/37). Kurkkasin myös alkuperäistä englanninkielistä ohjetta, koska sukissani oli vain 56 silmukkaa (60 silmukan sijaan). Tuolla ohjeella tehty kantapää näyttää hieman hassulta, kun sukka ei ole jalassa, mutta ainakin minun jalkaani tuo kantapää istuu aivan täydellisesti. Ja vaikka edelleenkin neulon sukat mieluummin ihan perinteisesti sukkapuikoilla varresta varpaisiin, niin ehkä päädyn nykyistä useammin neulomaan sukkani pyöröpuikoilla molemmat yhtä aikaa ja varpaista varteen. Ainakin silloin, jos haluan käyttää kaiken langan tai epäilen langan riittävyyttä.

Näihin sukkiin kului 58 grammaa Fortissima Alpaka -lankaa, lanka on aivan ihanan pehmeää 50% merinoa, 25% alpakkaa ja 25% polyamidia. Tästä langasta tulisi kyllä ihanat sukkahousut tai legginssit, ihan tarpeeksi minulla ei sitä ehkä enää ole, mutta löytäisinköhän tämän kaveriksi jotain sopivaa lankaa, tätä lankaa kun ei enää taida löytyä mistään, valitettavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti