sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Valepalmikkosukat

Ensimmäistä kertaa elämässäni neuloin nyt valepalmikoita. Monenlaisia oikeita palmikoita olen kyllä neulonut, mitenkähän valepalmikot ovatkin jääneet aiemmin kokeilematta. Oikeastaanhan valepalmikot ovatkin yksinkertaista pitsineuletta, mutta olenhan monenlaisia pitsejäkin neulonut. No jaa tykkään kokeilla ja opetella uusia asioita, etenkin tällaisia helppoja :)


Neuloin nämä sukat Pirtin kehräämön nylon vahvistetusta karstalangasta, joka sisältää 85% suomalaista villaa ja 15% nylonia. Käyttämäni lanka oli vahvuudeltaan 140 tex x3 eli 100g:n vyyhdillä on noin 230 metriä lankaa. Lankaa näihin noin koon 36 sukkiin kului vain 60 grammaa.


Loin 45 silmukkaa, koska silmukkaluvun piti olla jaollinen 5:llä. Muistelin tehneeni mummulleni sukat yleensä 44:llä silmukalla 7 veljestä lankaa käyttäessäni, ja mielestäni tämä lanka tuntui suunnilleen samanpaksuiselta, ja koska sukat sopivat omaan jalkaani, pitäisi niiden sopia myös mummun jalkaan. Mummu saa nämä joko nimipäivänään tai jouluna. Eipä näistä sitten paljon muuta voi sanoa, nopeat neuloa, paksusta langasta lyhytvartiset ja pienet sukat, mutta kuvien ottamisessa sitten kestikin. Odottelin aurinkoisempia ilmoja, mutta niitä ei ole tullut, joten on vaan tyydyttävä näihin harmaan päivän sisäkuviin.

Olettehan huomanneet blogini arvonnan, ei kun osallistumaan!
2 kommenttia:

  1. Kivat sukat. Valepalmikoiden tekeminen on kivaa puuhaa, kun työ etenee niin paljon nopeammin kuin oikeita tehden. Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvituulia! Valepalmikot ovat tosiaan nopeita neulottavia oikeisiin verrattuna, ja oikein kivoja neulottavia muutenkin, tykkään tosin myös kaikenlaisten oikeiden palmikoidenkin neulomisesta :) Oikein hyvää kesää sinullekin!

      Poista