torstai 6. marraskuuta 2014

Roosa ruusu

Yksi uusista aloituksistani jäi pois viime postauksesta, mutta ei se mitään, kun voin esitellä ne nyt jo valmiina. Elämäni ensimmäiset kämmekkäät, en ole ikinä ennen omistanut tai neulonut kämmekkäitä, mutta tässä ne nyt ovat. Sain siis joku viikko sitten purettua sen krokotiilivirkkaushuivintekeleeni, ja ajattelin neuloa siitä langasta sormikkaat, joita en myöskään ole vielä koskaan neulonut. Löysin kivan ohjeenkin, sellaisen melko yksinkertaisen, jossa kuitenkin on jotain kivaa. Luulen kuitenkin, että neulon sillä ohjeella sormikkaat jostain hieman ohuemmasta langasta, jotta saisin niistä omiin käsiini sopivat. Mutta koska purkulanka piti saada ensin puikoille, päätin, tähän kauniiseen kämmekäsmalliin törmättyäni, neuloa kämmekkäät.


Ohje löytyy Ullasta, täältä. Ohjeen nimi on Roosa ruusu, mutta minun ruusuni ovat vaaleat vedenvihreät. Ohjeessa käytetty lanka oli ihan jotain muuta, mutta minun kämmekkääni on neulottu Dropsin Baby Alpaca Silk -langasta, joka sisältää 70 % baby alpakkaa ja 30% silkkiä. Lanka on todella ihanan pehmeää ja kauniin kiiltävää. Näihin sitä kului vain 36 g.

Neuloin 3,5mm sukkapuikoilla, mutta olisin ehkä voinut käyttää ohuempiakin puikkoja. Yritin saada tuon kauniin palmikkokuvion kauniisti kuviin, mutta ei se kyllä oikein hyvin näissä kuvissa erotu. Osittain johtuu käyttämästäni langasta, osittain siitä, että en kastellut tai höyryttänyt tai mitenkään viimeistellyt kämmekkäitä ennen kuvien ottamista, ja osittain ehkä siitä, että kämmekkäät ovat hieman liian isot käsiini, eikä palmikko siksi pääse nousemaan pinnasta esiin kunnolla. Kuvien ottamisen jälkeen kastelin kämmekkäät, ovat nyt kuivumassa, ehkä yritän ottaa uusia kuvia niiden kuivuttua (tai sitten en).

Nyt pitäisi sitten kai opetella käyttämään kämmekkäitä, olen sellainen vilukissa, etten ainakaan ulkona tällaisten kanssa tarkene. Sisällä tietokoneella kirjoittaessa? Tai, jos neuloisin ne ohuet sormikkaat ja käyttäisin näitä niiden päällä? Voi myös olla, että keksin näille jonkun muun käyttäjän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti