keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Jämälankavillasukkajoulukalenteri 2015

Vihdoin sain nämäkin kuvattua, nyt täytyy taas tyytyä näihin minun omiin räpellyksiini (siis kuviini). Nämä Missä neuloimme kerran -blogin jämälankavillasukkajoulukalenterin sukat sain valmiiksi lähes ajoissa, joulunpyhien aikana kuitenkin, vaikka lopussa en enää ihan ehtinyt kaikkia raitoja kokonaan oikeina päivinä neuloa. Hauskaa oli taas, ja hauskat sukat näistä tuli. Minusta on kiva, kun molemmissa sukissa on koko ajan sama pohjaväri ja sekin on kiva, että sukat ovat kokonaan kirjoneuletta. Ja, miten Vyyhti ja Neulisti keksivätkin taas niin kivoja vihjeitä värien (ja kuvioiden) valitsemiseen.

A sukka
Ennen joulua esittelin sukat 15.päivän luukkuun asti, joten jatketaan nyt siitä. Ensin A sukka: 16.päivänä neulottiin omien silmien värisellä langalla, lähimmäksi osui vaaleansininen Step, vaikka se onkin liian vaaleaa ja liian sinistä, siniharmaat ovat silmäni. Siksakkuvio taas jotain omaa tajunnanvirtaa. 17. päivänä neuloin tikku-ukkoja punaisella kotikuntani asukasluvun ollessa jotain 20000 päälle. 20.päivänä neuloin mustia renkaita, kuten neulistikin, koska mikään muukaan päivän tapahtumista ei oikein inspiroinut, muokkasin vain kuviota hieman. 21. päivänä otin punaisen värin tietokoneeni taustakuvasta, ja käytin taas neulistin kuviota, kun en jaksanut miettiä mitään omaa. 24.päivän väri saatiin kommenteista, lempihuivini olisi voinut olla punainen tai valkoinen, mutta nyt se oli punainen, koska minulla ei ollut tarpeeksi valkoista, ja näin sain molempiin sukkiin samanväriset joustimet, eli neuloin 4 krs:ta sileää harmaalla ja sitten 20 krs:ta joustinneuletta punaisella.
B sukka
B sukka: 18.päivänä neuloin punaisella, koska olen syntynyt sunnuntaina, ja muokkasin Vyyhdin kuvion silmukkamäärääni sopivaksi. 19.päivänä en halunnut neuloa pankkikorttini värillä, vaikkei lompakostani sattunut löytymään yhtään seteliä. Lompakko oli täynnä kuitteja, joten neuloin pari riviä valkoisia nollia. 22.päivän testistä sain saman tuloksen kuin vyyhti, joten neuloin siilit ja teekupit hänen kaaviollaan. 23.päivän väriksi onnenpyörä arpoi punaisen, ja koska sukalla oli jo mielestäni liikaakin pituutta, jätin kirjoneuleen neulomatta, ja neuloin 3 kerrosta harmaalla ja sitten 20 kerrosta joustinneuletta punaisella.

Lankaa kului yhteensä 88 grammaa. Neuloin 2 mm:n sukkapuikoilla ja 60:llä silmukalla.Varressa olisi pitänyt lisätä vähän silmukoita, koska kuten kuvista näkyy viimeiset kirjoneuleraidat kiristävät sen verran, että kuvioista ei oikein saa selvä. Mutta muuten onnistuin kyllä saamaan mieleiseni melko napakat, mutta ei liian tiukat sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti