sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Villapaita isälle

Tällä viikolla isä sai autonkorjauspalkkansa eli villapaidan, johon hän osti langat. Ja kuvat sain otettua tänään, kun isä tuli uudessa villapaidassaan käymään luonani. Hihat jouduin neulomaan kahteen kertaan, kun ensimmäisellä yrityksellä jätin vähän turhan monet lisäykset tekemättä. Ja koska olin tehnyt paidan valmiiksi asti enkä viitsinyt purkaa kirjoneulekaarroketta, silmukoin uudet hihat paikoilleen. Silmukointi erottuu hieman, mutta toivon, että se tasoittuu käytössä.


Villapaidan mallin muokkasin Islantilaisia neuleita kirjan Strýta ohjeen pohjalta ohuemmalle langalle sopivaksi.  Muokkasin kirjoneulekuviota hieman ja käytin saman kirjan Riddari (Ritari) ohjetta silmukkamäärien laskemisessa. Lankana puserossa on siis Dropsin Lima, jota kului yhteensä 593g, vaaleanharmata (9010) vajaa 9 kerää, petroolia (0701) n. 2 kerää ja harmaansinistä (6235) n.1,5 kerää. Puikot oli joustinneuleissa 4 mm, muuten 4,5 mm.


 
 JyJy nro 8, villapaita, aloitettu 7.1. valmis 28.1. langanmenekki 593g.

8 kommenttia:

  1. Voi että on hieno villapaita! Ei silmukointi mitenkään häiritsevästi erotu ja jos jää häiritsemään, niin tuohon kohtaan voi luontevasti tehdä vaikka valesaumat. :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Ingi :) Olihan tässä aika paljon työtä, mutta lanka oli kuitenkin melko paksua, ja työssä sopivassa suhteessa kirjoneuletta ja sileää oikeaa (ja neulesuunnittelua mallin muokkauksen muodossa), niin että ihan mukava projekti kaikkinensa. Paitsi se hihojen purkaminen

      Poista