lauantai 2. tammikuuta 2016

Joulukalenterisukat

Nämä joulukalenterisukat valmistuivat  jo pari päivää ennen joulua, mikä olikin ihan hyvä sillä jämälankavillasukkajoulukalenterin sukissa oli ihan tarpeeksi tekemistä parina viimeisenä päivänä muiden joulupuuhien lisäksi, vaikka vähän niissäkin oikaisin. Nekin kyllä valmistuivat joulun pyhien aikana, mutta ovat edelleen kuvaamatta, joten niistä lisää myöhemmin. Nämä sukat kuvattiin jouluaattona päiväkävelyllä, ja kuvan otti Lauri. Muita hänen ottamiaan upeita kuvia löytyy Flickristä, täältä. Siellä on esim. upeita maisemakuvia, lähikuvia ja kissakuvia.

Kuva: Lauri, https://www.flickr.com/photos/laazeri
Nämä joulukalenterisukat olivat siis Niina Laitisen suunnittelemat, ja luukut avautuivat joka aamu Niina Laitinen designs facebook-sivulla. Ohje löytyy nyt kokonaisuudessaan täältä. Todella kiva kalenteri, näitä oli hauska neuloa, ja mikä parasta sukista tuli aivan ihanat. Olivat jaloissani koko joulunpyhät sekä sisällä että ulkoillessa.

Minähän en ihan noudattanut ohjetta, vaan tein varsista pidemmät, ja tein pohjekavennukset sopiviksi katsomissani kohdissa. Jalkaterässä kavensin silmukkamäärän 44:ään, ja tein kärkikavennukset aikaisemmin ja omalla tavallani, jotta sain sukista sopivat itselleni. Virheitäkin näihin jäi, kun osan huomasin vasta, kun sukat olivat melkein valmiit. Monta virhettä korjasinkin matkan varrella, kun esimerkiksi sekoilin pohja- ja kuviovärin kanssa ;) Neuloin sukkani suomalaisesta 100% villalangasta, pohjalankana oli harmaa Rintalan Kainuunharmaslanka ja kuviolankana luonnonvalkoinen Novitan Suomivilla. Yhteensä lankaa kului 270 grammaa (noin 90g Suomivillaa ja n. 180g Kainuunharmasta). Varret neuloin magicloopina molemmat yhtä aikaa 3,75 mm:n paksuisilla pyöröpuikolla, kantapäästä eteenpäin neuloin sukat erikseen 3,5 mm:n sukkapuikoilla.

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat, jälleen kerran! Kävin myös kurkkaamassa Laurin kuvia, wow! Uskomattoman upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina! Laurin kuvat on tosi upeita, ja nämä sukatkin näyttää paremmilta, kun kuva on niin hyvä! Ei sillä ihan hyvännäköiset sukat ne on :)

   Poista
 2. Ihanat kalenterisukat! Värivalinta on kaunis. Minäkin kävin kurkkaamassa Laurin kuvia, miten upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Tykkään itsekin näistä väreistä. Laurin kuvista olen täysin samaa mieltä, ne on upeita! Lauri kuvasi muitakin tekemiäni neuleita, joten jatkoa seuraa :)

   Poista