lauantai 25. lokakuuta 2014

Polku

Roosa Nauha sukkaohjekuvastosta ensimmäiseksi neulottavakseni pääsivät Polku -sukat. Kaikkien ihanien kirjoneulesukkien joukosta valitsin nämä, perussukat, joissa on vain pikkuisen pitsineuletta.


 Alpakkamekosta (joka on muuten päälläni näissäkin kuvissa) jäi ylimääräistä lankaa jäljelle hieman vajaat 5 kerää, ja ajattelin jo silloin, että haluaisin tehdä niistä mekon kanssa yhteen sopivat pitkät sukat. Asia jäi hautumaan, koska mielessäni ei ollut sopivaa sukkamallia, ja toisaalta mietin myös asian järkevyyttä, 100 % alpakkalanka, kun ei ehkä ole viisain valinta sukkiin. Sukillani ei ole kuitenkaan ollut tapana reikiintyä nopeasti, joten toivon, että alpakkaiset ihanuutenikin kestäisivät käyttöä. Alpakan liukkaus ja laskeutuvuus eivät myöskään välttämättä ole ihanteellisia ominaisuuksia sukissa. Lankana sukissani on siis Drops Alpaca, jota kului 179 grammaa.


Ohjeen sukat ovat polvisukat, mutta minä tein ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä ylipolvensukat. Neuloin joustinneuletta 7 kertaa mallipiirroksen verran, kahden ensimmäisen mallikerran ajan neuloin mukaan kuminauhalankaa, jotta sukat pysyisivät paremmin ylhäällä. Joustinneuleen neuloin 2,25 mm:n puisilla sukkapuikoilla, sileän osuuden neuloin 2,5mm:n puikoilla, paitsi kantapäästä alkaen neuloin jalkaterän 2mm:n puikoilla, koska toivon, että tiheämpi neulos kestäisi paremmin kulutusta. Joustinneuleen jälkeen neuloin varren ohjeen mukaisesti, mutta lopussa neuloin yhden kavennuskerroksen lisää, joten nilkassa minulla oli silmukoita 56. Kantapään ja sukan teräosan neuloin omalla tavallani, en edes ole varma miten ne ohjeessa neuvottiin.

 Tämä ohje sopi minulle parmmin kuin hyvin, koska sain sen helposti muokattua ylipolvensukiksi. Aion kyllä neuloa kuvastosta myös kirjoneulesukkia, monikin malli kiinnostaa, mutta minusta niissä on monissa aika paljon silmukoita lyhyisiin sukkiin (ei kuitenkaan ehkä tarpeeksi, että niillä silmukkamäärillä voisi suoraan aloittaa ylipolvensukkia, ja muutenkin kirjoneulesukan muokkaaminen pidemmäksi on hankalampaa). Kirjoneulemallien kohdalla ongelmia aiheuttaa myös sopivien lankojen löytäminen lankavarastostani. 

Tuo pitsikuvio ei näissä kuvissa okein erotu kunnolla, alpakkalanka ei kyllä kuvion erottumisen suhteenkaan ollut paras valinta, mutta tykkään näistä sukista silti tosi paljon.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanat sukat (ja kivat kuvat) :) Väri ja malli sopivat tosi hyvin yhteen ja hauska idea tehdäkin sukista vielä pidemmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään tuli todettua, että ovat aivan ihanat myös käytössä. Ja näin pitkinä sukat lämmittävät sitten talvellakin tarpeeksi, että tarkenen hameessa :)

      Poista