torstai 9. maaliskuuta 2017

Toiset neulotut housut

Kuten edellisiä neulottuja housuja esitellessäni mainitsin, neuloin heti perään toisetkin housut samasta langasta. Nämäkin housut neuloin siis pääasiassa jo loppukesästä, mutta sitten ne "unohtuivat" ja vasta nyt tammikuussa neuloin ne valmiiksi. (Näiden kuvaaminen osoittautui taas todella hankalaksi, joten näillä huonoilla kuvilla mennään.)


Neuloin nämä housut samaan tapaan kuin ne ensimmäiset housutkin, mutta tein muutamia pieniä muokkauksia (parannuksia) matkan varrella. Ensinnäkin näissä housuissa minulla oli alussa vyötäröllä 130 silmukkaa ja tein sitten lisäyksiä enemmän, ja taakse neuloin enemmän lyhennettyjä kerroksia kuin ensimmäisiin housuihin. Ja lopuksi virkkasin vyötärölle kerroksen kiinteitä silmukoita, jotta sain siitä napakamman. Lahkeista tein hieman kapeammat eli jatkoin kavennuksia pidemmälle, ja lahkeensuihin tein joitakin kerroksia nurjaa lopuksi i-cord-päättelyn sijaan.

 

Nämäkin housut neuloin siis Dropsin Paris Recycled demim -langasta, jota kului 579g. Taskupusseihin meni 19 grammaa BC Garnin Alba-lankaa. Puikot olivat vyötärön joustimessa 4 mm, muuten 5 mm:n pyöröt, ja taskupusseissa 3,5 tai 3,75 mm:n sukkapuikot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti