maanantai 21. marraskuuta 2016

3 paria sukkia omiin jalkoihin


Huhtikuussa minulla oli arpaonnea, ja voitin Langat kerällä ja vyyhdillä -blogin arvonnassa ihanat lankakerät ja sukkakirjan. Molemmat langat ovat minulle uusia tuttavuuksia. Kiva päästä kokeilemaan Teeteen Pallasta, josta olen kuullut paljon hyvää, ja jota olen jo pitkään aikonut kokeilla. Ja tuo Gründlin Hot socks Rubin pääsikin puikoille jo keväällä ensimmäisen kerran, siitä halusin sukat itselleni.

Koska langasta näytti tulevan tuollaisia selkeitä raitoja (yksivärisiä ja kuviollisia), päätin tehdä sukat yksi kerrallaan, jotta saisin niistä samanlaiset. Aloitin varresta ja neuloin 2,25 mm:n puisilla 15cm:n sukkapuikoilla 56:lla silmukalla. Muutaman kerroksen tein joustinneuletta, mutta muuten sukat ovat sileää neuletta. Tein tavallisen ranskalaisen kantapään ja kärkikavennukset omaan tapaani. Gründlin Hot socks Rubin -lankaa kului tähän pariin 46g.


Koska lankaa jäi, ja ensimmäiset sukat olivat niin ihanat; kauniit ja pehmeät, päätin tehdä siitä toisetkin sukat. Vaihtelun vuoksi aloitin sukat varpaista ja raidoitin Katian Arequipa -langalla (villalegginseistä ylijääneellä langalla). Neuloin nämä sukat 56:lla silmukalla 2 mm:n pyöröpuikoilla molemmat yhtä aikaa. Kantapää vastaa kai ranskalaista, vaikka se onkin tavallaan nurin päin, eli kantalappu on pohjassa ja kiilakavennukset tein tällä kerralla kantapään taakse. Tähän pariin meni yhteensä 52g lankaa.

Ja koska lankoja jäi vielä pikkuisen päätin tehdä vielä kolmannet sukat. Tälläkin kertaa aloitin sukat varpaista, koska lankoja ei ollut enää niin paljon jäljellä, että olisin uskaltanut aloittaa varresta. Halusin myös käyttää molemmat langat täysin loppuun, ja suunnittelin raidoituksen niin, että se onnistuisi. Nämäkin sukat neuloin 56:lla silmukalla 2mm:n pyöröillä molemmat yhtä aikaa. Tällä kertaa päätin tehdä Varpaista Varteen -kirjan kantapään eli kiilalisäyksellisen pyöreän kantapään (vastaa ylhäältä alas tehtyä ranskalaista kantapäätä). Näihin varrettomiin sukkiin lankaa meni 41g.

Nyt minulla on kolmet uudet ihanat pehmeät sukat, ja vaikka nämä kuvissa ovat sukkahousujen päällä, käytän niitä oikeasti tietysti paljaissa jaloissa ilman mitään alussukkia.

6 kommenttia:

 1. Kivoja sukkia,nuo keskimmäiset on minun suosikit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A. Noista keskimmäisistä tuli tosi kivat :)

   Poista
 2. Kylläpä oli riittoisa lanka! Sait noin monet sukat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki, juu hyvin olit valinnut langan, riittoisa, miellyttävä neulottava ja aivan ihanan pehmeä, ja värikin oli kuin minulle valittu :)

   Poista