keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Aaltoilee

 

Päätin tässä vähän aikaa sitten tarvitsevani harmaan hameen, joten neuloin sinisen. Niin, että nyt pitäisi sitten neuloa vielä se harmaakin hame, kun ei tämä nyt ihan täysin vastaa siihen harmaan hameen tarpeeseen, vaikka tästäkin tuli oikein kiva ja käyttökelpoinen.


Jämälangoista suunnittelin siis neulovani sen harmaan hameen, ja kun kaivoin jämälangat esille, niin siniset huutelivat sieltä vähän voimakkaammin, ja löysin sinisille langoille paremmin sopivan ohjeenkin. (Harmaan neulon luultavasti ilman ohjetta, mutta en ihan tarkkaan tiedä millaisen tekisin, ohjevinkkejä otetaan vastaan) Tästä Dropsin ohjeesta otin siis helman aaltokuvion ja hameen silmukkamäärän, ja vähän vinkkejä kavennuksiin. Neuloin hameen siis helmasta ylöspäin.

 

Päävärinä minulla oli hameessa farkunsininen Drops Andes (jota siis oli 2 kokonaista kerää ja pari pientä jämäkerää). Raitoja tein ikivanhalla Novitan Maxi Mohair -langalla, aina 1 kerroksen oikein ja yhden nurin niin pitkälle kuin sitä riitti, Andesilla neuloin aina 4 kerrosta oikeaa loppuun asti. Maxi mohairin loputtua jatkoin ohuemmilla jämälangoilla kaksinkertaisena aina 3 kerrosta sileää. Ne pienemmät ja ohuemmat jämät olivat Sublimen Baby cashmere merino silkiä, Dropsin baby merinoa ja jotakin muuta. Loppuun neuloin n. 5cm:ä joustinneuletta Andesilla (1 kiertäen oikein, 1 nurin), ja muutamalla viimeisellä kerroksella neuloin mukaan myös kuminauhalankaa. Yhteensä lankaa kului 317g.


Aloitin neulomisen helmasta magic loopina pyöröpuikoilla 8 mm:n puikonpäillä, jotka vaihdoin aina sopivin välein ohuempiin, joustinneuleessa ne olivat luultavasti 4,5 milliset.


4 kommenttia:

  1. Hieno!! Haaveilen itse jouluisen hameen neulomisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina, jouluinen hame kuulostaa hyvältä :) pitäisiköhän minunkin alkaa miettiä sellaista ;)

      Poista