perjantai 6. tammikuuta 2017

Taimitarhan joulukalenterisukat 2016

Kuva: Antti

Joulukuussa neuloin taas Niina Laitisen suunnittelemia joulukalenterisukkia, tällä kerralla ohjevaihtoehtoja oli kaksi; kirjoneulepolvisukat 7 veikasta eli Joulukalenterisukat 2016 ja pitsipalmikkosukat Nallesta eli Jouluyöt. Minähän tietysti päätin neuloa molemmat, ja lankojen värejä lukuunottamatta neuloin poikkeuksellisesti ihan ohjeen mukaan. Molemmat sukkaparit valmistuivat jouluaattona, ja välipäiväkävelyllä veljeni Antti otti kuvat niistä. Minä toimin sukkamallina, vaikka sukat olivatkin jalkaani 1-2 numeroa liian suuret.

Kuva: Antti

Jouluyöt olisi ohjeen mukaan kuulunut neuloa valkoisella langalla, mutta minä pääädyin neulomaan ne punaisella, koska sitä minulla oli valmiiksi varastossani. Punainen sopi mielestäni ihan hyvin näihin joulusukkiin, mutta vaaleammalla langalla kuviot olisivat tulleet paremmin esiin. Ohjeen mukaisin silmukka- ja kerrosmäärin 2,75 mm:n 80cm:n pyöröpuikoilla magic-loopina molemmat sukat yhtäaikaa (kantapään kohdalla otin toisen sukan sukkapuikoille) neulotuista sukista tuli noin 38 kokoiset, ja lankaa niihin meni 86g.

Kuva: Antti

Kirjoneulesukissa minulla oli pohjavärinä harmaa 7 veljestä Aapo ja kuviovärinä luonnonvalkoinen (ohjeen punaisen sijaan) 7 veljestä Aapo. Normaalin pohkeen ohjeen mukaisilla silmukka-, kerros- ja kavennusmäärillä 3 mm:n pyöröpuikoilla magic-loopaten molemmat sukat yhtä aikaa sain näistäkin aikaiseksi n. koon 38 sukat. Lankaa tähän sukkapariin kului yhteensä 205g.

Kuva: Antti
 Antin ottamia upeita maisemakuvia voit käydä katselemassa Flickr'ssä, täällä.

6 kommenttia:

 1. Upeita sukkia kumpikin pari, väriyhdistelmät ovat myös kauniit ja ihanan jouluiset.

  VastaaPoista
 2. Kauniita molemmat, etenkin jouluyöt ovat niin jouluiset:) Minäkin päädyin neulomaan molemmat ja tein myös molemmat ihan ohjeen mukaan, kerrankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki :) Mitenkäs me nyt näin onnistuttiinkin olemaan säveltelemättä omiamme ;)

   Poista