sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Harmas hame

 
Marraskuussa kerroin neuloneeni sinisen hameen, kun "tarvitsin" harmaan, joten pitihän se harmaakin hame neuloa. Koukuttajan kootut -neulepodcastin innoittamana päätin tehdä hameen Carnaby skirt-ohjeella (ilmainen ohje). Aloitin hameen neulomisen joulukuun alussa ja valmiiksi sain sen tämän vuoden ensimmäisenä päivänä. Useammankaan yrityksen jälkeen en ole saanut otettua siitä edes likimainkaan tyydyttäviä kuvia, joten blogipostauksen kirjoittaminen on jäänyt, mutta nyt päätin, että on vaan aika saada näitä valmistuneita töitä tänne blogiinkin.

 
Helpon ja yksinkertaisen hameen jujuna on napit ja se, että se neulotaan poikittain. Toki jälleen kerran tein malliin joitakin omia muokkauksia. Ensinnäkin halusin hameesta hieman pidemmän kuin ohjeessa, joten neuloin sen 100:lla silmukalla. Lyhennetyillä kerroksilla neuloittuihin sileisiin kaitaleisiin tein aina yhdet lyhennyskerrokset enemmän kuin ohjeessa. Ja lopuksi minun hameessani on valenapitus eli ompelin (tai oikeastaan virkkasin) sivusauman (alaosastaan) kiinni ja yläosaan ompelin vetoketjun. Ja napit ompelin koristeeksi sauman päälle.

Käytin hameeseen myös kahta lankaa, päävärinä minulla oli harmaa Rintalan tilan Iivari kainuunharmaslanka, jota kului 243g. Ja lyhennetyin kerroksin tehdyt sileäneuleiset paneelit neuloin Novitan Suomivillalla, jota kului 133g. Yhteensä hameeseen meni siis 376g lankaa. Käytin hameen neulomiseen 3,75 mm:n puikkoja.


6 kommenttia: