tiistai 21. helmikuuta 2017

Kappa

 
Tänään oli aivan ihana aurinkoinen kevätpäivä, ja onneksi minun oli mahdollista ulkoilla valoisaan aikaan, joten sain vihdoin kuvattua kasan alkuvuonna valmistuneita neuleitani. Kunhan nyt vaan saisin ne myös postattua blogiinkin pikkuhiljaa. Pidemmittä puheitta mennään asiaan eli tällä kertaa esittelyvuorossa on tämä Veera Välimäen Huivileikki -kirjan ohjeella neulomani Kappa-huivi.

 
Aloitin huivin neulomisen elokuun lopussa, kun olin lähdössä matkalle, ja tarvitsin mukaan jotakin kevyttä neulottavaa. Alussa huivi eteni oikein mukavasti, mutta sitten se vaan unohtui sivuun kaikkien muiden neuleiden mennessä sen edelle. Tämän vuoden alussa päätin Mewiin neulepodcastin UFO-KALin innoittamana neuloa sen vihdoin loppuun, ja tammikuun puolivälissä sainkin sen valmiiksi.

Neuloin Kappani 3,5 mm:n puikoilla Debbie Blissin Rialto Lace langasta. Lankaa kului 4 kerää (50 gramman keriä) ja vain viimeisestä väristä jäi muutama metri lankaa jäljelle, mutta valmiin huivin punnitsin painavan 194g. Ensimmäisenä (eli ylimpänä) värinä oli lavender(44023), toisena Dusky pink(44010), kolmantena denim (44037) ja viimeisenä mallow(44024).

Vaikka rakastan pitsien ja palmikoiden neulomista, minusta myös tällaisen sileäneuleisen tuubiputken neulomien oli oikein mukavaa ja rentouttavaa. Ja vaikka en olisi uskonutkaan olen suunnitellut jopa toisenkin neulomista, koska tämä on ollut lähes jatkuvassa käytössä valmistumisestaan asti, aivan mahtava hartianlämmitin tällaiselle vilukissalle esimerkiksi neuloessa!

Tässä kuvassa värit ovat liian tummat, mutta muissa kuvissa aina ainakin osa väreistä on vähän liian kirkkaita. Kappa näyttää tuollaiselta hassun kapealta ja älyttömän pitkältä putkelta, mutta se asettuu oikein mukavasti kaulalle ja hartioille.

2 kommenttia: