sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tarja kämmekkäät

 
Helmikuun lopussa neuloin itselleni nämä kämmekkäät. Ohje löytyy Käsineitä kesästä talveen -kirjasta nimellä Tarja. Ravelryssä ohje on ruotsinkielisenä ja maksullisena nimellä Rolf. Neuloin kirjan ohjeen mukaan, vaikkei kämmekkäistä sitten tullutkaan kirjan kuvien mukaisia. Ohjeessa on siis virheellisestti neuvottu lopettamaan kaavion neulominen kerrokseen 27, kun oikeasti pitäisi lopettaa kerrokselle 19. Minun kämmekkäistäni tuli siis hieman pidemmät, mutta ei kovin paljon, ja minusta on vaan hyvä, että saan pidettyä pikkurillin paremmin lämpimänä.

Kämmekkäät oli nopeat ja mukavat neulottavat, ja tykkään kovasti lopputuloksestakin. Näissä pehmeissä ja lämpimissä kämmekkäissä onnistuu (neuleiden) valokuvaaminen hieman viileämmässäkin säässä. Näiden kämmekkäiden, punainen väri ja omien käsien kuvaaminen, sen sijaan oli tuttuun tapaan haasteellista.

Neuloin kämmekkääni 4 mm:n puikoilla Dropsin Big Merino -langasta, jota kului 95g.

 

4 kommenttia:

 1. Kivathan ne on tuolleen pitkinä.
  Siinä kirjassa on tosi paljon virheitä, aikoinaan kustantajan kanssa siitä kirjeenvaihtoa kävin. Nyt korjaukset löytyy netistä
  http://www.karisto.fi/portal/suomi/kustannusliike/kirjat/?action=kirja&pid=1943

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KristiinaS :) Tykkään tosiaan itsekin noin pidempinä, ja siksi tein ne ohjeen enkä kuvien mukaan, mutta ärsytti, kun kuvat ja ohje ei täsmännyt (ja tietysti mietin, että olenko jotenkin tyhmä, enkä osaa lukea tai ymmärrä ohjetta).
   Osasin kyllä epäillä, että ohjeessa voi olla virhe, koska olen aiemmin neulonut kirjasta yhdet kämmekkäät, joiden ohjeesta puuttui peukalon ohje :(
   Se on tosi harmillista, että kirjaan on jäänyt noin paljon virheitä, kun siinä muuten on paljon kivannäköisiä ohjeita.
   Kiitos tuosta linkistä, seuraavalla kerralla täytyy käydä tarkistamassa tuo errata ennen kuin aloitan neulomisen :)

   Poista