keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

ArmandeJokin aika sitten näin Ravelryssä villatakkimallin, joka kiilasi toteutettavien neuleiden listalla kärkeen. Andi Satterlundin suunnittelema Armande on klassinen perusvillatakki, jollainen vaatevarastostani puuttui. Edellisen villatakin valmistuttua piti vielä odottaa villahousujenkin valmistumista, jotta näkisin jäisikö kainuunharmaslankaa vielä riittävästi villatakkiin (no ei kyllä olisi sen takia tarvinnut odottaa, lankaa jäi vieläkin yli 3 vyyhtiä). Villahousuista mittailin tiheyttä, ja kun kainuunharmaslangasta 4 mm:n puikoilla neulottu sileä neule täsmäsi tämän ohjeen tiheyteen pääsi tämä malli puikoilleni helmikuun alussa, ja valmista tuli noin kuukaudessa. Lankaa tähän S koon villatakkiin kului yhteensä 466g.


Ohje oli selkeä ja hyvä, vaikka tällaiset  rivi riviltä kirjotetut ohjeet eivät ehkä suosikkejani olekaan, paljon turhaa toistoa, mielestäni, ja olennaiset asiat "hukkuvat" helposti kaiken sen "ylimääräisen" tekstin joukkoon. Malli olisi ollut erittäin hyvä ihan sellaisenaan, mutta koska minä olen minä tein pari pientä muutosta omaan villatakkiini. Ensinnäkin pelkäsin pitkästyväni pelkän sileän oikean neulomiseen, joten neuloin selkään keskelle kapeahkon palmikkokuvion, jonka löysin Dropsin sivuilta sukkaohjeesta, kts. palmikkomalli. Tämä oli oikein hyvä muutos, tykkään tuosta palmikosta selässä, ja sen neulominen oli paljon mielenkiintoisempaa kuin olisi ollut pelkän sileän neulominen takakappaleessa.


Toiseksi tein helman joustinneuleesta 12 krs:ta pidemmän kuin ohjeessa. 12 krs:ta siksi, että napinlävet tehtiin joka 12.krs,eli minun takissani on yksi ylimääräinen napinläpi joustinneuleessa, jonka jälkeen sitten jatkoin ohjeen mukaan. Pidemmän siksi, että hihoissakin oli pidemmät joustinneuleet, ja toisaalta pelkäsin takin jäävän muuten liian lyhyeksi. No olisihan takki ihan riittävän pitkä ollut lyhyemmälläkin joustimella, mutta toisaalta ei se minusta nytkään ole liian pitkä. Ja kun niissä hihoissa oli ne pidemmät joustimet, tykkään, että tuli kivempi näin. Ehkä sitten seuraavalla kerralla teen helman ohjeen mukaan ja myös hihoihin vain muutaman kerroksen joustinneuletta ;)


Tykkään! Huomaatteko muuten, että siinä on taskutkin, oli muuten ensimmäinen (mutta ei varmasti viimeinen) villatakki, johon neuloin taskut. Ne on ihanat! Ja kätevät! Ja ne oli helpot tehdä, eikä tarvinnut ommella mitään, tässä takissa oli muutenkin ihan huippua se, ettei tarvinnut ommella yhtään ainoaa saumaa, ja neulomisen jälkeen oli vain muutamia (no vähän enemmän) langanpäitä pääteltävänä ja napit ommeltavana (niitä olikin aika monta, mutta yllättävän kivuttomasti lopulta sain nekin paikalleen) ja takki oli valmis.6 kommenttia:

 1. Oi, siitä tuli hieno! Kunpa voisin sanoa samaa omastani, mutta ikävä kyllä en satsannut laatulankaan ja se näkyy lopputuloksessa. Ohjeesta olen ihan samaa mieltä, se olisi ollut paljon parempi vähän tiivistettynä. Tuo palmikko selässä oli hauska lisä ja sopii hyvin tuohon malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mulla osui kyllä lankavalinta ihan nappiin, ja tässä mallissa langalla tosiaan on väliä. Harmi, ettet ole tyytyväinen omaasi :(

   Poista
 2. Todella nätti takki ja palmikot sopivat siihen erinomaisesti! Taskut ovat aina kiva lisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin palmikko oli oikein onnistunut lisä tähän takkiin. Taskuja en ollut aiemmin neuletakkiin neulonutkaan, mutta nyt kyllä alkoi taskullisten neuletakkiohjeiden metsästys, on ne niin kivat!

   Poista