sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Maaliskuun sukat

Sukkakalenterin maaliskuun sukat olivat Paulat. Kivan näköiset sukat, mutta tämän mallin neulominen ei sitten kuitenkaan oikein houkutellut. Malli tuntui ehkä liiankin helpolta, napit ovat se näiden sukkien juttu, ja nappien ompelu ei oikein ole minun juttuni, jne. joten maaliskuu ehti kulua melko pitkälle ennen kuin sain nämä aloitettua. Onneksi kuitenkin olin päättänyt neuloa sukkakalenterin jokaisen kuukauden sukat kyseisenä kuukautena, sillä muuten nämä olisivat jääneet neulomatta.


Ohjeen sukat ovat mielestäni hyvin naiselliset, mutta itse halusin neuloa unisex-sukat. Langaksi valitsin sinisen 7 veikan, varsista neuloin huomattavasti ohjetta lyhyemmät, ja kavensin vain kaksi silmukkaa ennen nilkan joustinneuletta, neuloin sukista noin 42/43 kokoiset ja lopuksi ompelin 4 erilaista nappia paikalleen. Eiköhän nämä Paulat voisi olla myös Paulit. Vaikken kyllä vielä yhtään tiedä mihin tai kenelle nämä päätyvät.


Lopulta näiden sukkien neulominen oli paljon mukavampi kokemus kuin olin odottanut, ja jotain minulle uuttakin näissä sukissa oli, nimittäin käänteisen vahvistetun kantapään neulominen. Kantapään jälkeen en sitten enää edes kurkkinut ohjetta. Tapani mukaan neuloin nämä 3 mm:n sukkapuikoilla, ja lankaa näihin kului 120g.

8 kommenttia:

 1. Niistä tuli kuitenkin kauniit sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulihan niistä lopulta ihan kivat, olen kyllä oikein tyytyväinen, että neuloin ne, vaikka alkuun ei innostanutkaan.

   Poista
 2. Minun piti kanssa neuloa joka kuukausi nuo kalenterisukat, nooo en ole vielä saanut aloitettua yksiäkään sukkia kalenterista...Onneksi on tätä vuotta vielä jäljellä :) Kauniit sukat noista kuitenkin tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä on niin paljon kivoja ohjeita neulottavana, ettei millään ehdi neuloa kaikkia, mitä suunnittelee, mutta tosiaan vuotta on vielä paljon jäljellä, ja nämä kalenterin sukkaohjeet on kivan helppoja ja nopeita välipalaneuleita paksusta langasta :)

   Poista
 3. Ihanat sukat! :) määki teen nuita kalenterisukkia.. Sain jo tehtyä huhtikuunki sukat.. :) mukavaa huhtikuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi, ettei sulla oo blogia, että näkisin sun tekemiä sukkia. Mäkin ajattelin, että aloitan huhtikuun sukat heti perään, no en ole vielä aloittanut, mutta voisin aloittaa vaikka tänään :) Oikein mukavaa huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 4. Onpa ihanaa tavata toinenkin sukkakalenterin neuloja :) Hauska nähdä miten erilaisia sukista saadaan samalla mallilla. Jään seuraamaan ilolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Katsellaan, millaisia sukkia saadaan vuoden mittaan aikaiseksi :)

   Poista