torstai 26. marraskuuta 2015

Pikkuisen suurempi mallitilkku

Kyselin joskus alkusyksystä veljiltäni ja isältäni millaisia villavaatetarpeita ja -toiveita heillä olisi. Isä saikin jo isänpäivälahjaksi toivomansa ja tarpeelliset sormikkaat, ja joululahjakin on hänelle tekeillä. Villasukkia ei yllättäen ollutkaan kenelläkään yli tarpeen, joten niitä löytyy joidenkin paketeista. Yksi veljistäni kertoi kuitenkin toivovansa paksua islantilaistyylistä villapaitaa. Meillä ei kuitenkaan ole ollut tapana antaa niin arvokkaita lahjoja toisillemme, joten sovimme, että voisin neuloa hänelle lahjaksi paidan, jos hän ostaisi siihen langat. Viime viikonloppuna tajusin, että joulu lähestyy kovaa vauhtia, villapaidan malli on valitsematta ja langat hankkimatta, taitaa tulla kiire! Oli aika pistää töpinäksi. Minulla on kirja Islantilaisia neuleita, josta veli löysi mieleisensä mallin. Langaksi valitsimme Dropsin Andesin ja tilasin langat sunnuntaina, paketti olisi ollut noudettavissa tänään, mutten jaksa(nut) lähteä hakemaan sitä, joten huomenna sitten.


Islantilaisia neuleita -kirjassa on monia ihania malleja, joita minun tekisi mieleni neuloa itsellenikin. Joten veljen villapaidan lankoja odotellessa päätin neuletiheyden tarkistamiseksi aloittaa villatakin itselleni ;) Että tällainen pikkuisen suurempi mallitilkku tällä kertaa ;)

2 kommenttia:

  1. Oi miten kaunista tulossa! Islantilaisneuleet ovat kyllä ihania. En ole vielä sellaista neulonut, mutta nyt kun olen päässyt pahimmasta kirjoneulekammostani niin mieli tekisi kokeilla. Jään siis seuraamaan minkälaisia villapaidoistasi tulee lisäinspiraation toivossa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saturnina! Minäkin olen tähän asti vain ihaillut islantilaisneuleita, ja vieläkin vähän jännittää kirjoneuleen onnistuminen. Nyt on veljen paita aloitettu, ja oma saa jäädä sivuun kunnes tämä valmistuu, toivottavasti valmistuu jouluun mennessä ;)

      Poista