sunnuntai 31. elokuuta 2014

Punainen bambumekko


Muut neuloo tästä langasta tiskirättejä minä mekon. No, mekot vaan on mun juttu, tiskirätit ei. Kyseinen lanka on siis King Cole Bamboo Cotton, 50% bambua ja 50% puuvillaa. 100g: kerässä on noin 230 metriä lankaa. Ostin keväällä Silmu & Solmu lankakaupasta viimeiset 5 punaista kerää tätä lankaa aikomuksenani neuloa mekko. Oli pakko ostaa kaikki punaiset kerät, kun en siinä vaiheessa yhtään tiennyt millaisen mekon haluan tehdä, enkä halunnut langan ainakaan loppuvan kesken. Lankaa jäi kyllä jäljelle, pitäisköhän neuloa tiskirättejä lopusta langasta. En ole neulonut yhtään tiskirättiä koskaan, kun siis olishan sellainen neulottu rätti kaunis, mutta muuten en oikein ymmärrä miksi neuloisin? Joo ja siis mun ajatuksissa tämä lanka ainakin tuntuisi ihan liian paksulta tiskirättiin. Ja sitä jäi jäljelle kokonainen kerä ja vähän päälle, ehkä siitä saisi jotain muutakin kuin tiskirätin.


Mutta takaisin tähän mekkoon, jonka neuloin tästä langasta. Aloitin tämän siis silloin heinäkuun helteillä yhtä aikaa sinisen mekon kanssa ja valmis tämä on nyt ollut jonkin aikaa, on vaan ollut niin tylsät kuvausilmat, etten meinannut saada kuvattua. Vaikka eipä se nyt pelkästään niistä ilmoistakaan johtunut. En voi sanoa, että erityisemmin nauttisin itseni kuvaamisesta.



Garnstudion nettisivuilta löysin taas sopivan ohjeen. Niin tai siis en mä yhtään tuon ohjeen mukaista tästä halunnut, mutta halusin neuloa ylhäältä alas yhtenä kappaleena ja tuon ohjeen yläosa sopi just mulle. Eli kainaloihin asti neuloin tuolla ohjeella (koko S). Kainaloiden alapuolella jatkoin sileää neuletta kaikilla silmukoilla, mutta sivuissa tein kavennukset ohjeen mukaisesti. Neulottuani pari kerrosta viimeisten kavennusten jälkeen aloitin pitsineuleen tämän ohjeen mukaisesti. Ohje on tasoneuleena ja minä neuloin pyörönä, enkä neulonut ohjeen oikein neulottuja nurjan puolen kerroksia oikein, joten "pitsini" on tarkoituksella eri näköistä kuin ohjeessa. Neuloin ohjeen 1.-8.kerrokset ja toistin vielä 1.-4.kerrokset. Pitsin jälkeen aloitin lisäykset molemmissa reunoissa joka kuudennella kerroksella helman loppuun asti, muuten neuloin sileää oikeaa. Helmaan tein vielä pitsiä ohjeen 1.-8.kerrokset ja toistin 1.-5.kerrokset, loppuun neuloin vuorotellen nurjia ja oikeita kerroksia. Lopuksi neuloin lyhyet hihat loppuun. Poimin kainalosta kahdeksan silmukkaa, neuloin kolme kerrosta oikein ja pitsin 1.-4-kerrokset niin, että nurjat kerrokset tulivat paikoilleen. Hihat neuloin 4mm:n sukkapuikoilla, muuten neuloin koko mekon 4mm:n pyöröillä lukuunottamatta pääntien (vale)ainaoikeaa, jonka neuloin 3,75mm:n pyöröillä. Lankaa tähän kului 387 grammaa.

2 kommenttia: