keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Helppo ja nopea tuubihuivi

Tämän elämäni ensimmäisen tuubihuivin neulomiseen ei mennyt paljon aikaa, ja se onkin ollut jo pidempään valmiina.(Ai niin, tai lasketaanko möbius-huivi tuubihuiviksi, yhden sellaisen olen joitain vuosia sitten neulonut) Kuvien ottamisesta ei vaan nyt meinannut tulla mitään, suunnittelin vähän parempien kuvien ottamista, mutta nämä saavat nyt  kelvata, kun vihdoin sain jotkut räpsyt aikaiseksi. Määrä korvaa laadun, vai miten se menikään... öö...no ei ehkä ;)

 Juu, siis se huivi on tuo sininen mytty  tuolla kaulalla, joka hieman tuolta pilkottaa ;)

Jep, eilen kävelyltä tullessa siis totesin, että valo voisi riittää kuvien ottamiseen, ja kun se huivikin oli sopivasti valmiiksi kaulassa. Mitä sitä turhaan, huivia sen paremmin asettelemaan, näinhän se oli sen kävelylenkin ajankin.

Eikä sitä nyt ehdi kunnolla hymyilemään, kun täytyy miettiä, että joko se tällä kertaa osuis se huivi, ja ehkä pääkin kuvaan, ja hiukset nyt  elää kuitenkin ihan omaa elämäänsä tuolla tuulessa. Kuvista voisi luulla, että esittelen tuota liiviä, mutta eipä kai se haittaa, olenhan senkin itse neulonut, tosin parisen vuotta sitten. On muuten ihan huippuvaate syksyyn, voisin vaikka toisenkin tehdä, jos vaan joskus olisi aikaa kaikilta uusilta kiinnostavilta ideoilta. Jos  jotakuta kiinnostaa, voin siitä enemmänkin kertoa, mutta se siitä nyt tällä kertaa.


Tuubihuiviin hain inspiraatioita useista eri blogeista ja muilta nettisivuilta, ja sovelsin sitten oman versioni. Minulla oli yksi 50 g:n kerä Rowanin Brushed Fleece -lankaa, ja siitä halusin huivini tehdä. Käytin tähän ihan koko kerän viimeiseen langanpäähän asti, ja tästä tuli minun makuuni ihan sopiva, muutaman kerroksen enemmän olisin voinut tehdä, jos lankaa olisi ollut enemmän, mutta "kunnolliseen" (sellaiseen oikeasti muhkeaan) tuubihuiviin menee ainakin kaksi kerää, voi olla että kannattaa varata kolmekin. Tämän rinkulan ympärysmitta on reilu 130 cm ja huivin leveys (tai korkeus tai miksikä sitä nyt pitäisi kutsua) vain 12 cm.

Näin neuloin:
Loin 120 silmukkaa 7:n pyöröpuikoille, ja neuloin pyörönä joka toisen kerroksen oikein ja joka toisen kerroksen 1 oikein 1 nurin yhteensä 20 kerrosta, päättelin silmukat ja langanpäät ja huivi oli valmis.

Lankaa oli mukava neuloa, ja huivi tuntuu aivan ihanalta kaulalla, tai siis ei kauheasti tunnu ja onkin juuri siksi niin ihana, mutta on pehmeä ja mukavan lämmin, muttei liian kuuma. Tästä langasta neulottuna ainakin tällainen kapea(hko) tuubihuivi tuntuu aivan ihanalta myös tällaisen ihmisen kaulalla, josta tuntuisi sellaisen oikein muhkean paksun huivin kanssa, että sen sisään tukehtuu. Tästä langasta voisin vaikka neuloa toisen, leveämmänkin. Langan ostin ihanasta Silmu & Solmu -lankakaupasta.


2 kommenttia:

  1. Kauniin värinen huivi ja aivan ihana liivi. Olisi mukava lukea sen tekemisen vaihesta enemmänkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen tyytyväinen värivalintaani, vaikka langassa olisi kyllä muitakin kauniita värejä tarjolla. Liivin alkuperäinen ohje oli jossain Suuri Käsityö -lehdessä, kunhan löydän muistiinpanoni ;) voin kertoa missä numerossa, ja miten minä liivin neuloin (postaus tulee :)

      Poista