keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Paksu ja pehmeä kaulahuivi

Vielä yksi joululahjaksi yhdelle veljistäni antamani kaulahuivi. Yhdestä 150 gramman vyyhdistä Star Light Effect -lankaa syntyi nopeasti ihan tavallinen, lämmin ja todella pehmoinen kaulahuivi.


Langan vyötteessä olleesta ohjeesta varastin mallineuleen, mutta tein tuubihuivin sijaan ihan tavallisen huivin. langan suosituspuikkokoko oli 12, mutta neuloin paksuimmilla omistamillani puikoilla eli 10:llä.

Ohje: Loin 12 silmukkaa ja neuloin 1o, langankierto, 1n, langankierto toistaen koko kerroksen. Seuraavalla kerroksella neuloin oikeat oikein ja nurjat nurin ja pudotin langankierrot puikoilta. Toistin näitä kahta kerrosta niin pitkään, että lanka riitti vielä silmukoiden päättämiseen. Pituutta huivilla on noin 180 cm ja leveyttä noin 15 cm.

Tämän vuoden viimeiseksi valmistuneeksi neuleeksi jäi eilen valmistunut pipo, mutta en ole ehtinyt vielä kuvata sitä. Uusi vuosi alkaa vain kahden keskeneräisen neuleen voimin. Niistä huppuvillatakkikin valmistunee pian, mutta sukat eivät. Ja uusia keskeneräisiäkin ilmaantunee jälleen pian lisää.

Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti