sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Korinpohjasukat

Välillä jotain valmistakin, tänään sain vidoin kuvailtua valmistuneita töitä. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on kyllä otettu jo melkein kaksi viikkoa sitten, mutta tänään sain näistä sukista kuvat jalassakin.


Vaaleanruskealla Pirtin Kehräämön sukkalangalla aloin siis neuloa korinpohjakämmekkäitä, mutta kun näyttivät turhan leveiltä, jatkoinkin varsia pidemmiksi ja tein korinpohjasukat. Vaaleanruskea lanka ei riittänyt kuin varsiin sitä, kun oli sattuneesta syystä käytetty niihin toisiinkin sukkiin. Kantapään tein vihreällä 7 veikka jämällä, ja kantapään jälkeen jatkoin harmaalla Pirtin kehräämön sukkalangalla. Jälleen tein omat peruskantapään ja -kärkikavennukset. Jatkoin korinpohjaneulosta jalkaterän päälliosaan kärkikavennuksiin asti. On mielestäni kivan näköistä, ja paljon mielenkiintoisempaa neuloa kuin pelkkää sileää.


Näihin Korinpohja-sukkiin lankaa kului yhteensä noin 98 grammaa. Sukkien koko on noin 41-42. Varressa silmukoita oli 48, kuten myös niissä aikaisemmin esittelemissäni valekorinpohjasukissa. Neuloin 3 mm:n puisilla ja bambuisilla sukkapuikoilla, saattoipa sekaan eksyä joku 2,75:nenkin.


Jämälankavillasukkajoulukalenterin B sukkaan neulottiin tänään 14 kerrosta toisen harrastuksen välineen värillä, koska ensimmäinen harrastushan meillä kaikilla on neulominen. Toisia harrastuksia minulla onkin sitten aika paljon, ja vaihtelevasti. Mutta, koska harrastusvälineen väri oli tässä ratkaiseva päädyin espanjan kielen opiskeluharrastukseeni. Olen nyt useamman vuoden ajan yrittänyt opiskella espanjaa kansalaisopiston kursseilla tämän saman kelta-oranssisävyisen kirjan mukaisesti. Opiskelujen eteneminen ei siis ole ollut huikaisevaa, mutta kertaushan on opintojen äiti, ja sukka sai oranssin raidan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti