sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Tupasvilla


Roosa Nauha kuvastosta toiseksi toteutettavaksi malliksi valitsin Tupasvillan. Tosin tälläkin kerralla minun versioni poikkesi melkoisesti alkuperäisestä. Ensinnäkin valitsin varsiin langaksi Drops Baby Merinon, joka 100% merinovillaa, ja hieman paksumpaa kuin Roosa nauha -sukkalanka. Koska lanka oli paksumpaa ja muutenkin ohjeessa oli mielestäni aika paljon silmukoita, vähensin aloitussilmukoiden määrää, siitä huolimatta, että halusin jälleen tehdä pitkät ylipolvensukat.


Loin mustalla langalla 72 silmukkaa 2,25 mm:n sukkapuikoille, joilla neuloin noin 10 cm (46 krs) joustinneuletta. Kirjoneuleen neuloin 2,5 mm:n puikoilla, pohjavärinä käytin mustaa ja pallot neuloin lilalla (toisin kuin ohjeessa). Aika pitkän matkaa neuloin 72:lla silmukalla, mutta nilkkaa kohti edetessä vähensin silmukoita pallojen väleistä niin, että nilkassa minulla oli 64 silmukkaa. Pallokuvioiden jälkeen neuloin 8 krs:ta sileää mustaa Baby Merinolangalla, ennen kuin vaihdoin langan mustaan Tico Ticoon, jolla neuloin ennen ja jälkeen kantapäätä 4 krs:ta. Jalkaterän pallokuvioihin (joita ohjeessa ei ollut) käytin lilaa Dropsin Fabel -lankaa. Kantapään neuloin jälkikäteen tällä ohjeella.


Baby Merino lankaa kului yhteensä 160g, lilaa oli vajaa kerä, jonka käytin kokonaan loppuun, ja mustaa loput. Lilaa Fabelia kului 6g ja mustaa Tico Ticoa 22g. Yhteensä sukkiin siis kului 188 g lankaa.


Kuten kuvista näkee kirjoneuleen neulomisessa on vielä paljon harjoittelemista. Seuraavat kirjoneulesukat kuvaston ohjeella onkin jo aloitettu, eivät tosin ole edenneet alkua pidemmälle joululahja- ja joulukalenterineulomusten, ja muiden touhujen keskellä.

2 kommenttia:

  1. Eka kertaa blogissasi. Sulla on paljon kivoja käsitöitä täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva, kun tulit käymään täällä, ja tervetuloa uudelleen!

      Poista