torstai 29. tammikuuta 2015

Snow Princess


 
Tämän villatakin neulomisen aloitin jo syyskuun lopussa Drops Garnstudion sivuilta löytyneellä ohjeella. Ensimmäisen parin kuukauden aikana en päässyt huppua pidemmälle, mutta sitten se edistyikin ihan mukavasti, ja oli ennen joulua lähes valmis. Joulun ja uudenvuoden aikaan en itse ollut kotona, mutta takki oli, joten viimeiset grammat ja sentit helmaan neuloin tämän vuoden toisena päivänä. Langanpäätkin sain tällä kertaa pääteltyä heti, mutta nappien paikalleen saaminen osoittautui tällä kertaa ongelmaksi. Niitä nappejahan takkiin tuli kokonaiset 4 kappaletta, mutta ensin en osannut millään päättää millaiset napit haluaisin, ja sitten pohdin niiden paikkaa, ja no aika vaan kului enkä saanut nappeja paikalleen, mutta tässä tämä nyt sitten viimein on.


Neuloin takin 4,5 mm:n pyöröpuikoilla, hihat saman koon sukkapuikoilla. Neuloin takista selvästi pidemmän kuin ohjeessa, mutta muuten kai vältyin suuremmilta omilta soveltamisilta. Käyttämäni lanka toki oli aika erilaista kuin ohjeen lanka, eikä tämä minun takkini oikein värinsä vuoksi lumiprinsessalta näytä. Lanka on aivan ihanaa Rintalan tilan ruskeameleerattua kaksisäikeistä Helmi luomuvillalankaa, jota kului yhteensä 668 grammaa. Pikkusen lanka saattaisi pistellä paljasta ihoa, mutta yllättävän vähän kuitenkin, ja tämähän onkin tällainen päällystakki. Lanka tuntui neuloessa "rouhean pehmeältä", eikä tuntunut kuivattavan käsiä kuten esimerkiksi 7 veikka, ainoa miinus roskista, joita sai jonkin verran nyppiä pois langasta.

Takki neulottiin yhtenä kappaleena ylhäältä alas, ja ainoaksi ommeltavaksi saumaksi jäi hupun sauma, huippua! Tosin jos tekisin tämän uudestaan, neuloisin niin, ettei jäisi sitäkään saumaa ommeltavaksi. Ja vaikka en varmaan toista ihan samanlaista koskaan neulokaan, tätä ohjetta muokkaamalla voisin kehitellä jonkin uuden version, vaikkapa jotain palmikoita. Jos minusta Nurmilinnun ainaoikean neulominen oli puuduttavan tylsää, niin olisi voinut luulla, että tämän neulominen vasta tylsää olisi ollutkin, mutta jostain syystä en kokenut tätä ollenkaan tylsänä neulottavana. Bambukuviota oli helppo neuloa, mutta se toi vaihtelua sileän neulomiseen, ja ehkä langan liukuvärityskin edesauttoi mielenkiinnon säilymistä.


Vaikka tämän takin lopullinen valmistuminen venyikin pitkälle tämän vuoden puolelle, en aio laskea tämän työn grammoja lankalaihikseen, koska en oikeasti neulonut tänä vuonna kuin ehkä muutaman gramman tähän työhön.

Kun kerran kyseessä on hupullinen takki, niin täytyy kai sitä laittaa edes yksi kuva, jossa se näkyy päässä. Mutta kuten näkyy, huppu on vähän kummallisen näköinen hiippa, luulen, että siitä tuli vähän pienempi kuin ohjeessa, ja siksi se on vähän hassun näköinen päässä. Tuskinpa sitä muutenkaan olisin kovin paljon käyttänyt, ja taakse se asettuu mielestäni erittäin kauniisti, joten ei haittaa menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti