lauantai 17. tammikuuta 2015

Tammikuun sukat


Neulon aika usein ilman minkäänlaisia ohjeita, tai sitten vaan katson vähän vinkkejä sieltä sun täältä, esim. silmukkalukuja yhdestä paikasta ja pitsi- tai palmikkomallia toisesta, ja kehittelen niistä jotain omaa. Silloinkin, kun muka neulon ohjeen mukaan, päädyn lähes aina soveltamaan jotain omiani. Ajattelin kuitenkin, että tänä vuonna yrittäisin opetella neulomaan enemmän ohjeiden mukaan. Oikeastaan olen onnistunut jo yli odotusteni, nimittäin vuoden ensimmäiset kaksi työtä, sytomyssyt, neuloin ihan ohjeiden mukaan. Mutta varsinaisesti ajattelin tätä ohjeiden mukaan neulomista näitä Diamonds in a row -sukkia tehdessäni. Nämä ovat Taimitarhan Niina Laitisen sukkakalenterin 2015 Tammikuun sukat, ja ajattelin, että neuloisin kalenterin jokaisen kuukauden sukat aina kyseisenä kuukautena. Saa nähdä kuinka käy.


Ohje oli hyvin selkeä ja helppo, mutta kuitenkin ihan mielenkiintoinen neulottava. Koska olin päättänyt neuloa täysin ohjeen mukaan, neuloin ristiinvahvistetun kantapään ja nauhakavennuksen kärkeen. Neulon useimmiten tavallisiin varresta varpaisiin neulottaviin sukkiin vahvistamattoman tavallisen kantapään. En tykkää tavallisen vahvitetun kantapään ulkonäöstä, enkä ole huomannut mitään eroa kestävyydessä, siksi olen päätynyt siihen. Ristiinvahvistetussa kantapäässä ei ollut mitään uutta, olen sellaisia joskus silloin tällöin neulonut, ja koska se on ihan kivan näköinen, noudatin ohjetta. Ristiinvahvistetun kantapään neulominen on vaan hitaampaa ja enemmän huomiota vaativaa kuin sileän kantapään neulominen, joten en ehkä kuitenkaan jaksa tehdä sellaista ihan pian uudestaan.


Leveän nauhakavennuksen neulominenkaan ei ollut mitään uutta, en tosin muista milloin olisin sellaisen viimeksi sukkiin neulonut. Neulon sukkien kärjet lähes aina omalla tavallani, kai se on jonkinlainen sädekavennuksen muunnelma. Mielestäni nauhakavennus sopi näihin sukkiin erittäin hyvin, ja olisin ehkä sellaisen tehnyt, vaikken olisikaan päättänyt neuloa täysin ohjeen mukaan. Päätökseni neuloa täysin ohjeen mukaan toi näiden sukkien neulomiseen lisää mielenkiintoa, muuten olisinkin voinut kaivata jotain lisähaastetta.


Neuloin sukat 3 mm:n koivuisilla ja bambuisilla sukkapuikoilla Novitan 7 Veljestä (Opi Villasukka) langasta, jota näihin kului 92 grammaa. (Ohjeen mukaan langankulutuksen olisi pitänyt olla 84 grammaa, 3,5 mm:n puikoilla.) Sukat ovat kokoa 38, ihan ohjeen mukaisesti, hieman liian isot omiin jalkoihini, mutta enpä näitä itselleni aikoinutkaan. Lankalaihiksenkin lukemat kääntyivät vihdoin hieman laihiksen puolelle näiden myötä, 27 grammaa laihdutettu, enää 1973 grammaa tavoitteeseen ;)

4 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo kalenteri, taidanpa ostaa minäkin!! Sukkia kun pukkaa vaivoiksi asti, voisi tehdä ihan uudenlaisiakin. Kiitos vinkistä!
  Noita samoja sytomyssyohjeita olen myös katsellut! Nyt pidän luitenkin pientä myssytaukoa, etten kyllästy alkuunsa...m:o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä, kivaa vaihtelua perussukkien tekemiseen!
   Noita sytomyssyjä oli kyllä tosi kiva neuloa, suosittelen kokeilemaan. Mulla onkin aina monta erilaista neuletta kesken, vuorotellen, kun niitä neulon, niin ei pääse kyllästyminen iskemään ;)

   Poista
 2. Kauniit sukat toteutit :) itsellä nämä tuli tehtyä vihreinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä malli onkin siitä kiva, että toimii monen värisenä.

   Poista