torstai 19. helmikuuta 2015

Helmi hame

Ihan tammikuun lopussa aloin neuloa itselleni hametta villatakista ylijääneistä Rintalan tilan luomulangoista. Aloittaessani en vielä ollut päättänyt neulonko puolihameen vai mekon, joten aloitin neulomisen helmasta ylöspäin. Päätin sitten neuloa hameen, koska luulen, että se on käytännöllisempi, sitä paitsi mekkoja minulla on enemmän.


Tämä lanka on todella kaunista ihan sileänä oikeana pintana, joten en edes ajatellut minkään monimutkaisten palmikoiden neulomista (en usko, että palmikot olisivat erottuneet kunnolla), ihan pelkän oikean neulominen ei kuitenkaan houkutellut, joten neuloin pintaan vinoruutukuviota ristiinneulotuilla silmukoilla.


Loin 192 silmukkaa 4,5 mm:n pyöröpuikoille. Kavennukset tein sopivin välein vinoruutujen keskellä neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Vyötärölle neuloin reilun pätkän 1 o 1 n joustinneuletta 3,75 mm:n pyöröillä. Parilla viimeisellä kerroksella neuloin mukaan kuminauhalankaa, mutta joustinneule jäi silti hieman turhan löysäksi. Lankaa hameeseen kului 170 grammaa.


Eilen oli ihanan aurinkoinen ja kauniin keväinen päivä, vaikka lunta onkin vielä paljon ja tuuli hieman liikaa. Oli niin ihana ulkoilla, ja vihdoin sain myös kuvattua näitä valmistuneita käsitöitäni. Muutakin on siis valmistunut, ja nyt myös kuvattu, joten toivottavasti saan niitä pian myös blogiin. Ainakin tällaisena harmaana päivänä on mukava katsella aurinkoisia kuvia.

2 kommenttia:

  1. Ihana hame, tykkään. Jos olisin hieman laihempi, niin tekisin heti samanlaisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä tykkään kans, on oikein onnistunut :)

      Poista