maanantai 2. helmikuuta 2015

Aulikset

Twist or not sukkien valmistuttua puikoille pääsi seuraava Niina Laitisen suunnittelema malli, nimittäin Aulikset. Vaihteen vuoksi miesten sukat, mallin valitsin nimen perusteella, ja tiedänkin kenelle nämä menevät, saa tosin nähdä milloin. Tämäkin ohje löytyy Ravelrystä ilmaiseksi.


Ohje oli kirjoitettu 7 veljestä langalle, mutta minä tein sukat samoilla silmukkamäärillä Nallesta (jota kului 92 grammaa) 2,75 mm:n puisilla sukkapuikoilla. Tällä kertaa en muutenkaan noudattanut ohjetta ihan orjallisesti vaan tein ohjeen vahvennetun kantapään sijaan vahventamattoman. Lisäksi jatkoin varren mallineuletta myös jalkapöydän päällä, tein kiilakavennuksissa enemmän välikerroksia ja kärkikavennukset tein omalla tavallani.

Ohje oli taas mukavan helppo, mutta tarjosi sitä jotakin; pientä vaihtelua neulomiseen ja jotakin uutta sukkien ulkonäköön, jotta neulomisessa säilyy mielenkiinto. Ja tämäkin ohje on niin perusteellisesti ja selkeästi kirjoitettu, että sen avulla varmasti onnistuu sellainenkin, joka ei ole sukkia ennen neulonut.

2 kommenttia: