tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenterineulontaa

Olin aikonut jättää joulukalenterineulomisen tänä vuonna väliin, vaikka se viime vuonna kivaa olikin, ja keskittyä joulukuussa kaikkien keskeneräisten neuleideni valmiiksi saattamiseen. Mutta niin vain Missä neuloimme kerran -blogin Neulistin ja Vyyhdin Jämälankavillasukkajoulukalenteri sai minut kaivelemaan sukkalankavarastojani. Sukkien pohjaväriksi valitsin harmaan (Novitan Pikkusiskon), koska uskoisin sen toimivan hyvin kirjoneuleessa eri värien kanssa tasapainottaen mahdollista värien ja kuvioiden sekamelskaa. Neuloin sukkien kärjet yhtä aikaa 2 mm:n pyöröpuikolla, minkä jälkeen jatkoin A sukkaa 2 mm:n sukkapuikoilla 1.päivän raidan verran. Ensimmäisen päivän raidan väri määräytyi neulomisajan mukaan tästä väriympyrästä. Ihan oikeaa väriä en ohuista sukkalangoistani löytänyt, pieni jämä tummempaa vihreää Malabrigo sockia sentään löytyi.


Valitettavasti ;) tämä joulukalenterineulomiseni ei jäänyt tuohon yhteen sukkakalenteriin, vaan löysin facebookista Niina Laitisen Joulusukkakalenterin, jonka houkutusta en myöskään onnistunut vastustamaan. Tämän kalenterin sukkia neulotaan paksummasta langasta varresta alkaen ja molempia yhtä aikaa. Alkuun neulottiin hieman erilaista joustinneuletta ja kirjoneuletta on luvassa jatkossa näissäkin. Harmaalla aloitin myös myös nämä sukat eli valitsin pohjalangaksi Rintalan tilan kainuunharmaslangan, kuviolankaa/-lankoja en ole vielä päättänyt, katsotaan, mitä kalenterista jatkossa paljastuu.

2 kommenttia:

  1. Minäkin lähdin mukaan Vyyhdin ja Neulistin kalenteriin. Se on niin kiva, vaikka todellakin olisi vielä joululahjoja neulomatta. Sait vielä innostumaan tuosta toisesta kalenterista, kiitos ideasta. Mitenhän tässä käy:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vyyhdin ja Neulistin vihjeet on niin jänniä, yhtään ei tiedä, mitä sieltä seuraavaksi paljastuu. Niitä sukkia on hauska neuloa, mutta lopputuloksesta ei sitten oikein tiedä, mitä mieltä olisi; toisaalta ihan hauskat ja leikkisät, mutta toisaalta saattavat olla aika sekavat ja levottomat. Nämä toiset kalenterisukat ovat varmaan harmonisemmat, mutta yhtä jännää se on odottaa, mitä sieltä seuraavaksi paljastuu :) Joululahjojen kohtalo kyllä myös hiukan mietityttää, toivottavasti ei tarvitse kääriä keskeneräisiä tekeleitä paketteihin ;)

      Poista