keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Lankapyykkipäivä

Sain ystävältä pussillisen perintölankoja (hänen muutama vuosi sitten kuolleen äitinsä jäämistöä). Langat olivat pääasiassa jämiä, suurimmaksi osaksi puuvillaa, mutta joukossa oli myös muutamia kokonaisia keriä, joitakin sukkalankoja, sekä villaksi luulemiani lankoja. Ne oli lajiteltu pienempiin pusseihin kätevästi väreittäin. Kätevästi siksi, että vasta kotona huomasin, että niihin oli säilytyksessä tarttunut lievä savun haju. (Olisin ehkä jättänyt langat ottamatta, jos olisin huomannut hajun heti) Päätin pestä langat koneessa väreittäin pesupusseissa. Mustat, harmaat ja valkoiset langat pesin 30 asteen villaohjelmalla, punaiset ja siniset ihan tavallisella 40 asteen ohjelmalla, mutta hieman kevyemmällä linkouksella.


Kuvassa on osa langoista. Pesu onnistui aika hyvin, langat ovat ainakin puhtaita ja hajuttomia, mutta osa ohuista langoista purkautui ja sotkeutui (esim. kuvassa näkyvä vaaleansininen lankasotku), saa nähdä kuinka paljon saan niistä pelastettua, ja kuinka paljon päädyn heittämään roskiin. Joka tapauksessa minulla on nyt lankaa aika moneen sytomyssyyn, kunhan kuivuvat ;)


Joulukalenterisukat ovat edenneet jo kantapäihin asti. Jämälankajoulukalenterin B sukka sai 14.päivän värinsä sen paikan mukaan, jossa on aina halunnut käydä. Useista vaihtoehdoista valitsin Islannin, ja vähistä jämälankavaihtoehdoistani valitsin paremman puutteessa vaaleanruskea-vaaleansinikirjavan Tico Ticon kuvaamaan Islannin luontoa, ja kuvion keksin omasta päästäni neuloessani. Eilisen raidan väri saatiin lapsuuden lempikirjasta. Äiti luki meille lapsena paljon, ja muutenkin kirjat olivat tärkeitä minulle jo lapsena, mutta minulla ei ole varmaan ikinä ollut mitään lempikirjaa, kun hyviä on niin paljon. Valitsin väriksi punakirjavan langan erään punakantisen satukirjan mukaan, se on minulla edelleen olemassa, ja ainakin se näyttää paljon luetulta ;) Kuvio on taas ihan omaa tajunnanvirtaa. Nyt menenkin neulomaan A sukkaa omien silmieni värisellä langalla.

2 kommenttia:

 1. Hyvä kun pesu auttoi hajuongelmaan. Keasällä sain myös lankoja jotak olivat olleet vintillä aikansa. Niissäkin oli tuoksua.
  Saivat oleskella mökin terasilla kesän suojassa sateelta ja niistäkin lähti haju. Nyt minulla on ihania lankoja vaikka kuinka.
  Hyvää ja rauhallista joulua !!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesu toimi kyllä hyvin, tuuletus olisi ehkä ollut vielä parempi, mutta se ei nyt näillä säillä oikein onnistunut. On kyllä kiva saada uusia ihania lankoja.

   Oikein hyvää ja rauhallista joulua myös sinulle!

   Poista